Toplumsal Direniş Notları

ABD’li devrimci gazeteci Mumia Al Jamal, hapiste ölüme terk edildi; Black Lives Matter: George Floyd davasında karar verildi...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

ABU-JAMAL HAPİSTE ÖLÜME TERK EDİLDİ
ABD’li devrimci gazeteci, Kara Panterler grubu üyesi Mumia Abu-Jamal, mahkum edildiği müebbet hapis cezasını çekmekte olduğu hapishanede Covid-19’a yakalandı. Sağlığının çok kötü durumda olduğu bildirilen Jamal’in; kısa süre içinde 30 kilo verdiği, kalp yetmezliği yaşadığı ve cildinde deri döküntüleri ve açık yaralar oluştuğu bildirildi. Geçtiğimiz hafta hastaneye sevk edilen Jamal, bu hafta başında iyileşiyor gibi görünüyordu. Fakat tam iyileşmeden karantinaya hapishanede devam edileceği gerekçesiyle tekrar Hafta başında iyileşiyor gibi görünse de hapishaneye nakledildikten sonra sağlığı yeniden bozulmaya başladı. 12 Mart’ta Jamal için gösteri düzenleyen ABD’li sosyalist ve demokratlar, “özgürlük tek tedavi” diyerek Jamal’in bir an önce serbest bırakılmasını talep ettiler.

Toplumsal-Mumia Al Jamal

GEORGE FLOYD DAVASINDA KARAR VERİLDİ
ABD'de Minneapolis Kent Konseyi, geçen yıl polis tarafından öldürülen George Floyd'un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Floyd'un ailesi Minneapolis Kent Konseyi ve 4 polis hakkında dava açmıştı. Duruşma öncesinde uzlaşma isteyen Kent Konseyi, oybirliğiyle George Floyd'un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Floyd ailesinin avukatları, ödenecek tutarın polisin siyahlara karşı işlediği suçlarla ilgili davalarda ön duruşmada varılan en yüksek uzlaşma tutarı olduğunu açıkladı.

Toplumsal-George Floyd