Avusturya'da Çalışma Bakanı Christine Aschbacher doktora tezinde intihal yaptığı iddialarının ardından istifa etti. Aschbacher, 'ailesini korumak için istifa ettiğini' söyledi.

İktidardaki Avusturya Halk Partisi'nin üyesi olan Aschbacher'in doktora tezinin en az beşte birini başka kaynaklardan kopyaladığı ve Forbes dergisinde yayımlanan İngilizce bir makaleyi Almancaya aynen tercüme edip kaynak göstermediği öne sürülüyor. Aschbacher'in diploma tezinde de büyük bölümlerin kaynaksız şekilde kopyalandığı iddia ediliyor. 

Aschbacher ise intihal konusunda uzman akademisyen Stefan Weber'in gündeme getirdiği iddiaları reddederek 'tezini en iyi bildiği ve inandığı şekilde yazdığını' savundu.

Bakan Aschbacher, iddiaların gündeme getirilmesi sonrası oluşan tepkilerin ailesini de etkilediğini söyleyerek istifa etti. Aschbacher istifa açıklamasında, "Düşmanlık, siyasi ajitasyon ve hakaretler ne yazık ki sadece bana değil, katlanılmaz bir şekilde çocuklarıma da yöneltiliyor" dedi. Çalışma, Aile ve Gençlik Bakanı olarak görevini 'en iyi şekilde yerine getirdiğini' savunan Aschbacher, ailesini korumak için istifa ettiğini belirtti.

Başbakan Sebastian Kurz ise Aschbacher'e çalışmalarından ötürü teşekkür edip yarın yerine yeni bir isim atanacağını açıkladı.