Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Servisi, Ermenistan’ı Dağlık Karabağ’da provokasyon gerçekleştirmekle suçladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Servisi’nden yapılan açıklamada, “26 Kasım’dan beri bölgeyi terk etmeyen Ermeni askerleri mevziler kurdu. Son günlerde Azerbaycan askerleri ve sivillere karşı bir dizi provokasyon ve terör saldırısı gerçekleştirdiler" ifadeleri kullanıldı.

Buna göre, Ermeni askerleri 26 Kasım’da Hocavend’in Sur köyünde Azerbaycan ordusu mevzilerine saldırı düzenledi. Saldırı neticesinde 3 Azeri askeri yaşamını yitirdi, 2 asker yaralandı. Diğer yandan 8 Aralık’ta Hocavend bölgesindeki Hadrut kasabası yakınlarında bir saldırı daha düzenlendi. Burada ise 1 Azerbaycan askeri daha yaşamını yitirdi, ayrıca 1 Azeri sivil de ağır yaralandı. 

ERMENİSTAN CEPHESİNDEN DE BENZER İDDİALAR
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin Hadrut’ta iki yerleşim birimine bugün yeni saldırı girişimlerinde bulunduğunu iddia etti. Açıklamada, “11 Aralık’ta Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Karabağ ve Azerbaycan güçlerinin temas hattında bulunan Hadrut bölgesindeki Mets Tagher ve Khtsaberd köylerine, buralarda Rus barış güçlerinin bulunmayışından yararlanarak saldırıda bulundu. Azerbaycan ordusunun benzer provokatif eylemleri bugün Mets Shen ve Hin Shen yönlerinde devam etti” ifadeleri kullanıldı.