Toplumsal Dış Haber

Pentagon yetkilileri, Kasım Süleymani’nin birinci ölüm yıldönümü yaklaşırken İran ve bölgedeki diğer müttefiklerinden gelecek olası saldırılar konusunda bölünmüş durumda olsalar da olası bir saldırıya karşı bölgede güvenliği artırdılar.  

Geçtiğimiz Perşembe günü, üst düzey bir Pentagon yetkilisinin CNN’de yayımlanan raporunda Süleymani suikastinden sonra İran’ın oluşturduğu güvenlik riskinin en yüksek düzeyde olduğu bildirildi. 

İRAN, IRAK’A KISA MENZİLLİ FÜZELER SEVK ETTİ
Pentagon yetkilisi CNN’e, İran ve İran’ın Irak’taki silahlı müttefiklerinin Orta Doğu’daki Amerikan askerlerine saldırı planlıyor olabileceğini belirterek İran’ın Irak’a kısa menzilli füzeler sevk ettiğini gösteren istihbarî raporlar olduğunu belirtti.

Öte yandan diğer bazı Pentagon yetkilileri, İran tehdidinin abartıldığını söylüyor. İran’ın yakında bir saldırıya girişebileceğini gösteren herhangi bir istihbarat olmadığını belirtiyorlar.

B-52’LER ORTA DOĞU YOLCUSU
CNN’e konuşan bir diğer yetkili, durumu yakından takip ettiklerini belirterek “Kesin bir saldırı istihbaratına sahip olmadıklarını, buna rağmen olacakmış gibi ABD birliklerini korumak için her önlemi” aldıklarını söyledi.
Pentagon yetkilisi, ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı B-52 bombardıman uçaklarının bölgeye gönderileceğinin altını çizdi.