Çeviri: Ercan Çankaya

Rusya’nın en büyük ikinci partisi olan Rusya Federasyonu Komünist Partisi (RFKP), ABD’nin Sosyalist Ada’yı istikrarsızlaştırma girişimleri karşısında uluslararası kamuoyunu Küba’yla dayanışma eylemleri düzenlemeye çağırdı.

Altında Genel Başkan Gennadi Zyuganov’un imzası bulunan bildiride, “Çok önemli bir dönemeçteyiz. Provokasyonların ilerlemesini önlemek için birleşmeliyiz” ifadelerine yer verildi.

Küba halkının 11 Temmuz’da planlı saldırıların hedefi olduğunu dile getiren Zyuganov; tüm “iyi insanları” Küba halkıyla dayanışmaya çağırdı.

'RENKLİ DEVRİM STRATEJİLERİ HAYATA GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Zyuganov, açıklamasında tüm uluslararası yasaları ihlal eden insanlık dışı ablukanın, ideolojik saldırıların, terörist eylemlerin Küba devrimini ezemeyeceğini belirterek ABD’nin Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra dahi Küba’nın devrimci halkına diz çöktüremediğini ifade etti.

Komünist Parti’nin açıklamasında Küba’da provokatif eylemlerin dış destekli olduğunu değinilerek Küba’da “renkli devrim” stratejilerinin hayata geçirilmeye çalışıldığı vurgulandı.

'EMEKÇİ HALKIN BİLGELİĞİ TÜM TERTİPLERİ BOZACAKTIR'
Bu provokatif eylemlerin gayesinin Küba toplumunu kaosa sürüklemek olduğu belirtilen açıklamada, Rusya’nın komünistlerinin Küba’daki devlet otoritelerine güvendiği vurgulandı. Küba, 'emekçi halkın bilgeliği, anavatanın özgürlüğü ve bağımsızlığı için savaşma istekliliğiyle bu tertibi bozacaktır’ ifadelerine yer verildi.