Çeviri: Ercan Çankaya

ABD’nin geçtiğimiz pazartesi Türkiye’ye uyguladığı ‘S-400 yaptırımlarından’ sonra Türkiye’yle Rusya arasındaki yakınlaşma devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ABD’yi kınayan açıklamasından sonra bugün bir açıklama da Putin’den geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün düzenlediği basın toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan övgüyle bahsetti. Rusya Devlet Başkanı, "her zaman aynı fikirde olmasalar da Türk mevkidaşının her zaman sözünü tuttuğunu" söyledi.

ERDOĞAN'LA SIK SIK TERS DÜŞERİZ AMA...
Erdoğan’la sık sık ters düştüklerini, olaylara farklı açıdan baktıklarını söyleyen Putin, Erdoğan’ın sözünün eri bir adam olduğunu iddia etti. Sözlerine, “Erdoğan bir şeyin ülkesi için faydalı olduğuna inanıyorsa mutlaka başaracaktır” diye devam etti. Erdoğan’ın öngörülebilir bir adam olduğunu ve öngörülebilirliğin karşılıklı ilişkilerde önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Putin’in Erdoğan’ı ‘sözünün eri bir adam’ olarak görmesinde parası aksatılmadan ödenen S-400’lerin etkisinin olup olmadığı merak konusu.