Çeviri: Ercan Çankaya

Amerikan Sosyalizm ve Kurtuluş Partili kadınlar, Biden hükümetinde Başkan Yardımcılığı görevini üstelenecek olan Kamala Harris ve Ulusal İstihbarat Direktörü olacak Avril Haines’in kirli siyasi geçmişlerini açıkladı; "Kız kardeşimiz değilsiniz!" dedi.

Açıklamalarında, bu kadınların Amerikan işçileri başta olmak üzere tüm dünya işçilerinin ve özellikle ezilen ulusların işçilerinin aleyhlerine kararların altında imzalarının olduğuna vurgu yaptılar.

Kamala Harris’in mensubu olduğu siyahî topluluğun, diğer etnik azınlıklardan ezilenlerin ve yoksulların üzerine basarak kendine bir kariyer inşa ettiğini belirten sosyalist kadınlar; ayrıca Harris’in yüzlerce masum insanın da ölümüne neden olan idam cezasına karşı olmadığını söylediler. Kadınlara göre Kamala Harris, hapishanelerin sudan gerekçelerle işçi sınıfının özellikle siyahi erkeklerin milyonlarcasıyla doldurulmasına da karşı değil.

AVRİL HAİNES: İŞKENCECİ KADIN
Ulusal İstihbarat Direktörlüğü görevini üstlenecek olan Avril Haines de Obama’nın başkanlığı döneminde Demokratların savaş kışkırtıcısı emperyalist politikalarında karar verici bir konumdaydı. Amerikalı sosyalist kadınlar, Haines’nin CIA’de müdür yardımcısı olarak çalıştığı dönemde pek çok işkencenin örtbas edilmesinden doğrudan sorumlu olduğunu iddia ediyorlar.


- Avril Haines

‘SAVAŞ KIŞKIRTICILIĞI YAPTILAR VE YAPIYORLAR’
Harris ve Haines’in emperyalist savaşların kışkırtılmasında ve Orta Doğu’nun belirli bölgelerinin işgalinde karar alıcı konumda oldukları iddia edilen açıklamada, ülke içinde de küresel bir sağlık krizinin ortasında cezai yaptırımların artırılmasından ve milyonlarca beyaz olmayan etnik topluluklara mensup yoksul ve ezilenin mahpusluğundan sorumludur.

‘OBAMA HÜKÜMETİNİN DEVAMCISI OLACAKLAR’
Bu iki kadının üst düzey görevler alacağı Biden yönetiminin; Obama yönetiminin bir devamı olacağı iddia edilen açıklamada, Obama hükümetinin dünya çapında savaş ve direnen ezilen uluslara yaptırım politikalarının bu dönemde de devam edeceğine işaret edildi. Biden döneminde Obama döneminin bütçede kesinti ve etnik azınlıklara baskı uygulamalarının da aynen devam edeceği vurgulandı.

‘SORUN KADIN OLMALARINDA DEĞİL İŞLERİNDE’
Kapitalist sistem içinde güçlü konumlarda bulunan bu iki kadın ve diğerlerinin, dünya çapında işçi sınıfından kadınların ezilmesinde erkekler kadar pay sahibi olduklarına işaret edilen açıklamada bu kadınların ezilen kadınların kız kardeşleri olmadıkları iddia edildi.

Kimsenin Harris ve Haines’nin kadın oldukları için kapitalist sistemde üst düzey pozisyonlar elde edecek yetkinliğe sahip olmadıkları ya da bu pozisyonları elde ederken engellerle karşılaşmadıklarını iddia etmediğini söyleyen sosyalist kadınlar, Harris ve Haines’in kendilerinden önce aynı koltukları dolduran erkeklerle aynı işi yapabileceklerini kanıtladıklarını söylediler. Sorunun yaptıkları işin niteliğinde olduğunu; işlerinin ırkçılıktan cinsiyetçilikten, bağnazlıktan, sömürüden kar eden kapitalist sistemin devamını sağlamak olduğunu belirttiler. Harris gibilerin siyasi mevcudiyetlerinin, kadınların kurtuluş hareketi için bir tehlike olduğunu iddia ederek sistemin ülkenin demografik çeşitliliğine temsil imkânı sağladığı yanılmasına hizmet ettiklerini vurguladılar.


- Joe Biden ile yardımcısı Kamala Harris

‘KADINLARI KURTULUŞU İÇİN TEK YOL DEVRİM’
İşçi sınıfından ve ezilen çoğunluktan kadınların, kadınların kurtuluş mücadelesini işçi sınıfının kurtuluş mücadelesiyle birlikte düşünmeye mecbur oldukları iddia edilen açıklamada; kapitalist sistemin, ırkçı ve cinsiyetçi baskının ve sömürünün en vahşisinin teknesinde vaftiz edilmiş bir sistem olduğu vurgulandı. Devrimden başka hiçbir şey işçi sınıfının kadınlarını ve bir bütün olarak işçi sınıfını ezilmekten kurtaramaz.

Sosyalist kadınlara göre kadınlar, gün be gün şiddetini artıran bir sınıf savaşında her iki cephede de önemli görevler üstleniyor. İşçi sınıfından kadınlar, bu savaşta cephelerini seçmek zorundalar. Ya kapitalist ‘temsil’ ya da ‘çeşitlilik’ yalanıyla kendilerini aldatmaya devam edecekler ya da kendilerine iki partili sözüm ona demokratik sistem dışında sınıfın politikasını merkezine alan bir hareket inşa edecekler.