Toplumsal Dış Haber

Biden’ın devir teslim töreni öncesi Washington’da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken kentte ilk kez bu kadar kolluk kuvveti gören kent sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sayıları 25 bine ulaşan Ulusal Güvenlik taburları, yarın yapılacak devir teslim töreni için Başkent Washington’a gönderildi. Meclis Binası, Yüksek Mahkeme ve ofis binaları etrafı demir bariyerlerle çevrilirken şehir merkezinde farklı yöntemlerle teknik takip yapılıyor.

YOLLAR ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI
Şehrin büyük bölümünde araç trafiği tamamen yasaklanırken bazı bölgelerindeyse sadece semt sakinlerinin araçlarıyla sınırlandırıldı.

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN
Kent sakinleri, ilk kez şehirlerini her tarafı askerlerle dolu olarak gördüklerini söyleyerek Washington’u tanıyamadıklarını söylediler.

Fakat basın mensuplarına konuşan bazı kent sakinleri, Capitol baskınını hatırlatarak şaşırsalar da yoğun güvenlik önlemlerini anlayışla karşıladığını söyledi.

‘CAMLARDAN UZAK DURUN’
Bu arada Capitol’daki tüm güvenlik görevlilerine Capitol binasından ayrılmamaları, kapı ve pencerelerden uzak durmaları tembihlendi.

ABD Senatosunun websitesindeki fotoğraflar da Capitol binasının Batı cephesinin tamamen tahliye edildiğini gösteriyor.

Cuma günü üstünde tabanca ve beş yüzün üzerinde mermi bulunan bir adam güvenlik kontrol noktasında gözaltına alındı.