William, Londra'daki Ukrayna Kültür Merkezi'ni ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, Afrika ve Asya'da kan dökülmesini 'normal' olarak niteledi.

Mepa News'in haberine göre Avrupa'da savaş olduğuna şahit olmanın normal olmadığını savunan William, gönüllülere seslenerek şu ifadeleri kullandı:

Avrupa’da değil Afrika ve Asya'da savaşa ve kan dökülmesine şahit olmak daha normal. Bunu Avrupa'da görmek tuhaf bir durum. Hepimiz arkanızdayız.

Ancak Prens'in atladığı tarihse gerçek şu ki Avrupa, tarih boyunca oldukça kanlı savaşların merkezi konumundaki bir kıta oldu. Orta Çağ'dan bugüne kadar Avrupa'da Yüzyıl Savaşları, İngiltere'deki bağımsızlık ve taht mücadeleleri, Fransa ve Almanya'daki din-mezhep savaşları, İtalya ve İspanya'daki hakimiyet mücadeleleri, 30 Yıl Savaşları, 80 Yıl Savaşları gibi birçok kanlı savaş patlak verdi.

Ayrıca Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nda da çatışmaların merkezi çoğunlukla Avrupa kıtasıydı. Üstelik, prensin kan dökülmesinin normal saydığı Asya ve Afrika'da çıkan savaşların önemli bir kısmında kendi ülkesi başta olmak üzere Avrupalı devletlerin parmağı oldu, olmaya da devam ediyor.