BM Genel Kurulu’nda konuşan Genel Sekreter Antonio Guterres, pandemi ve iklim krizine ilişkin yaptığı açıklamada tehlike çanlarını çalmaya geldiğini söyleyerek  “Uçurumun kenarındayız” ifadelerini kullandı.

Guterres, dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliklerin, insanların kurumlara ve hükümetlere inancını zedelediğini belirtti.

76. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları bugün başladı.

Genel Kurul'da konuşan BM Genel Sekreteri Guterres, insanların hükümetlerine, kurumlara ve örgütün 75 yıldır kendine belirlediği değerler olan barış, insan hakları, onurlu bir yaşam, eşitlik, adalet ve dayanışmaya inancını yitirme riski bulunduğunu ifade etti.

Gazete Karınca'nın haberine göre; İnsanlar ilerlemeye dair verilen sözlerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukla alakasız olduğunu temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını, yolsuzlukları, milyonlar açken milyarderlerin uzay uçuşlarında eğlendiklerini ve çocuklarına kendilerininkinden daha zor bir hayat bırakacaklarını gördüğü zaman, gençler kendilerine bir gelecek göremediği zaman inancını yitirirler. Temel değerlerimiz bugüne kadar hiç olmadığı şekilde tehlike altında. Güvenin azalması, değerleri de yıpratıyor. İnsanlar kendi hayatlarındaki sonuçlarını görmezse verilen sözlerin hiçbir anlamı olmuyor.

Guterres, dünya liderlerine seslenerek, Covid-19 salgını ve iklim krizi konusunda, “Tehlike çanlarını çalmak için buradayım. Dünyanın uyanması gerekiyor. Uçurumun kenarındayız ve yanlış yönde ilerliyoruz” dedi.