ABD Başkanı Joe Biden’ın 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde yaptığı İsrail ziyareti, dünyada gündem oldu. İran’a karşı askeri güç kullanma tehdidinde bulunan Joe Biden, İsrail ile bir dizi anlaşma imzaladı.

Ancak Joe Biden’ın İsrail’e gelişinden tam bir hafta önce, ABD Başkanı’nın güvenliği sağlamaktan sorumlu Gizli Servis ekibine bağlı bir ajan, İsrailli bir kadını darp etti.

'ÇOK SAVUNMASIZ HİSSETTİM'
30 yaşındaki İsrailli kadın Tamar Ben-Haim, evine doğru yürürken saldırıya uğradı. Olay yerine yakın bir noktadaki gece kulübünde yüksek alkol tüketen ve sarhoş olan Gizli Servis ajanı, yanında başka bir ajanla birlikte yürürken Tamar Ben-Haim ile karşılaştı.

Joe Biden’ın yakın koruması, durduk yere kadına saldırdı. Kadını defalarca kez yumruklayan Gizli Servis ajanı, yanındaki diğer ajan tarafından durduruldu.

Kadın, o anları şu sözlerle anlattı: 

Öleceğimi sandım, hiçbir şey yapamadım. Benden çok daha fazla güçlüydü. Çok savunmasız hissettim. Göğsüme defalarca kez yumruk attı. Nefesim kesildi. Kendimi kum torbası gibi hissettim.

Tamar Ben-Haim, saldırganın fotoğrafını çekip polisi aradı. Ancak saldırganın, ABD Başkanı’nın koruması olduğundan haberi yoktu.

İLK UÇAKLA GÖNDERDİLER
İsrail polisi, saldırganı gözaltına aldı. Saldırganın ABD Başkanı Joe Biden’ın koruması olduğunu öğrenince, saldırganı serbest bıraktılar. Gizli Servis ajanı, ilk uçakla ABD’ye gönderildi.

İsrailli kadın, gerçeği iki hafta sonra öğrendi. Gizli Servis basın sözcüsü, “Soruşturma yürütülüyor, görevi askıya alındı” açıklamasında bulundu. Ancak İsrail basını, saldırgan ABD Başkanı korumasının hala görevine devam ettiğini iddia etti.

Tamar Ben-Haim, saldırı sonrası günlerce yataktan çıkamadığını, göğsünde morluklar oluştuğunu ve psikolojik olarak büyük bir yıkım yaşadığını söyledi. Doğup büyüdüğü bölgede ilk defa böyle bir şey yaşadığını ifade eden Tamar Ben-Haim, saldırının etkisinden hala çıkamadığını ifade etti.

İLK VUKUATLARI DEĞİL
ABD Başkanlarının korumalığını yapan Gizli Servis ajanları, mayıs ayında Güney Kore’de içkiyi fazla kaçırdı ve taşkınlık çıkardı. Güney Kore polisi tarafından gözaltına alınan Gizli Servis ajanları, aynı şekilde ilk uçakla ABD’ye gönderildi.