Geçtiğimiz günlerde Afganistan’dan tahliyelerin yapıldığı Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı girişindeki bombalı saldırının ardından ABD Devlet Başkanı Joe Biden bir saldırı daha beklediklerini açıkladı.

Yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı saldırıların da ABD ve İngiliz istihbarayı tarafından önceden verildiği biliniyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Havaalanı’nı hedef alacak yeni bir saldırı beklediklerini ifade etti.

'KARŞILIK VERECEĞİZ'
Yazılı açıklama yapan Biden, Washington’daki ulusal güvenlik ekibi ve sahadaki komutanlara görüştüğünü ifade ederek, ABD güçlerinin dün gece Afganistan’da terör örgütü IŞİD’e karşı düzenlediği hava saldırısını ele aldıklarını söyledi.

Biden açıklamasında, saldırı gecesinde söylediği sözleri hatırlatarak, “Kabil’de askerlerimize ve masum sivillere yapılan saldırıdan sorumlu grubun peşine düşeceğimizi söyledim ve öyle de oldu. Bu son değildi. Bu hain saldırıya karışan herkesi yakalamaya ve bedelini ödetmeye devam edeceğiz. Biri Amerika Birleşik Devletleri’ne zarar vermek veya birliklerimize saldırmak istediğinde karşılık vereceğiz. Bundan asla şüphe duyulmayacaktır. General McKenzie’ye bu görevdeki liderliği ve Afganistan’daki birliklerimizin güvenliğine olan bağlılığı için teşekkür ettim” dedi.

'SALDIRI OLASILIĞI YÜKSEK'
Bölgedeki durumun son derece tehlikeli olmaya devam ettiğini belirten Biden, “Havalimanına terörist saldırı tehdidi yüksek. Komutanlarımız, 24-36 saat içinde bir saldırı olasılığının yüksek olduğunu bildirdiler.” diye kaydetti.

Kabil’deki sivilleri tahliye etmeye devam ettiklerini söyleyen Biden, şöyle devam etti:

“Dün, yüzlerce Amerikalı da dahil olmak üzere 6.800 kişiyi daha çıkardık. Ve bugün, ordumuz ayrıldıktan sonra insanların Afganistan’dan ayrılmaya devam etmesine yardımcı olmak için devam eden hazırlıkları tartıştık. Kaybettiğimiz 13 asker, en yüksek Amerikan ideallerimize hizmet ederken ve başkalarının hayatlarını kurtarırken en büyük fedakarlığı yapan kahramanlardı. Cesaretleri ve özverileri, şimdiye kadar risk altındaki 117.000’den fazla insanın güvenliğe ulaşmasını sağladı. Tanrı bu tehlikeli günlerde askerlerimizi ve nöbet tutan herkesi korusun.”