Rusya Savunma Bakanlığı, Azerbaycan sınırı yakınında Ermenistan hava sahasında Rus yapımı bir Mi-24 helikopterinin düştüğünü, helikopterin taşınabilir hava savunma sistemiyle vurulduğunu duyurdu.

Azerbaycan helikopterin yanlışlıkla düşürüldüğünü açıkladı ve özür diledi. Rusya ise düşen helikopterin mürettebatından 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, bir kişinin yaralandığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

9 Kasım tarihinde Moskova saatiyle yaklaşık 17.30’da (TSİ ile aynı) Nahcivan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan Cumhuriyeti) sınırının yakınındaki Ermeni yerleşimi Yerash’ın hava sahasında, 102. Rus askeri üssünün konvoyuna Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından geçerken refakat eden Rus Mi-24 helikopteri karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sisteminden ateşe tutuldu. Füzenin isabet etmesi sonucunda helikopter kontrolü kaybetti ve Ermenistan topraklarında dağlık araziye düştü.

Açıklamada Rusya'nın Ermenistan'daki askeri üssünün helikopterin düşürülmesinden kimin sorumlu olduğunu soruşturduğu belirtildi.

Sputnik'in aktardığına göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada, “Rus Mi-24 helikopteri, Ermenistan Cumhuriyeti topraklarının üzerindeki hava sahasında, çatışma bölgesinin dışında düşürüldü” ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN: KAZADAN DOLAYI ÜZÜNTÜLÜYÜZ
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise, Rusya’ya ait helikopterin Azerbaycan tarafından ‘yanlışlıkla’ düşürüldüğünü açıklayarak “Trajik kazadan dolayı üzüntülüyüz. Kesinlikle Rus tarafına yönelik bir şey değildi” dedi.