Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan görüşmesinde gündeme gelen konuyla ilgili, Lavrov'un Türkiye'nin de masada olması önerisini reddettiği belirtildi.

Lavrov, Azerbaycan'ın Türkiye önerisini, Rusya, ABD ve Fransa'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) himayesi altında çözüm arayışına devam etmesi gerektiğini gerekçesiyle reddetti. 

İkilinin ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, Lavrov çözüm için AGİT'i işaret ederken Ermeni Bakanı Mnatsakanyan da, Azerbaycan'a aktif destek veren Türkiye'nin arabuluculuk yapamayacağını söyledi.

Bu gelişmeler yaşanırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar mevkidaşı Sergey Shoigu ile telefonda görüştü ve Ermenistan güçlerinin Azerbaycan topraklarından derhal çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bakanlık açıklamasında, "Azerbaycan'ın 'Dağlık Karabağ sorununun çözümü için bir 30 yıl daha beklemeyeceği, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın öz topraklarını geri almak için başlattığı harekatta yanında olduğu" vurgusu dikkat çekti.

Dağlık Karabağ'da ateşkese rağmen çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

Hafta sonu boyunca tarafların birbirlerini karşılıklı olarak ateşkes ihlâlleriyle suçlaması üzerine Avrupa Birliği ve Rusya'dan ateşkes şartlarına uyulması çağrısı geldi.