Toplumsal Dış Haberler

Amerika’nın Ohio eyaletinin Columbus ilinde kısa süre içinde iki siyahi yurttaşın polis şiddetine kurban gitmesi öfkeyi doruğa çıkardı.

47 yaşındaki Afrika kökenli Amerikalı Andre Maurice Hill, bu hafta Salı sabahı sabahın erken saatlerinde polis memuru Adam Coy tarafından defalarca ateş edilerek öldürülmüştü.

Andre Maurice Hill
- Andre Maurice Hill

Perşembe gün öğleden sonra yüzlerce kişi, cinayeti protesto etmek için yağmur altında Hill’in öldürüldüğü mahallede toplanmıştı.

Yerel medya katil polis memurunun görevden alındığını duyurmuş; İl Emniyet Müdürü Thomas Quinlan da Coy hakkında iki ayrı soruşturma açıldığını ilan etmişti.

NEDEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİLE ÖĞRENİLEMEDİ
Bu Aralık ayının 4’ünde de yine bir başka siyahi yurttaş Casey Goodson, Columbus’un Franklin kasabası şerifince vurularak öldürülmüştü. Goodson’un neden öldürüldüğü bile öğrenilememişti.

BIDEN DÖNEMİNDE DE BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK
Amerika’da eyaletlerde beyaz olmayanlara karşı polis şiddetinin çok yaygın olduğu biliniyor. Geçtiğimiz aylarda vuku bulan kitlesel Black Live Matters eylemleri dışında, son yıllarda daha küçük çapta da onlarca eylem olmuştu. Georg Floyd’un ölümünü takip eden protestolar, Biden’ın bir takım kadın ve siyahiyi de ekibine dâhil etmesini sağlamıştı. Buna rağmen siyahilere karşı polis şiddetinin neden olduğu Black Live Matters eylemlerinin üstünden aylar geçmemişken polis şiddetinin aynı şekilde devam etmesi, bu konuda Biden döneminde de bir şey değişmeyeceğini gösteriyor.