Tedbirleri genişleten ülkede, hastanelerde yatanların çoğunun Türkiyeli veya Türkiye kökenli olduğu ortaya çıktı. Dahası Almanya’ya uçabilmek için 50 TL’ye negatif test sonucu veren bir çetenin var olduğu öne sürüldü.

Almanya yoğun önlemleri açıklarken, Türkiye'ye tatile gidip gelen, düğünlerine katılan ya da Türkiyelilere ait mekanlarda hiçbir mesafe olmadan oturan Türkiyelilerin  Coronavirus oranları oldukça yüksek rakamlara ulaştı. Giessen Üniversite Kliniği'nde yatan 18 corona virüsü hastasından 15'i Türkiyeli veya Türkiye kökenli. Diğer bir çok hastanede de Türkiye kökenli “yatan hasta” sayısı oldukça yüksek.

Öte yandan başka bir ülkeye seyahat etmek isteyenlere test yaptırmadan negatif sonuç veren bir yapılanmanın olduğu öne sürüldü. İddiaya göre birçok kişi test ücretinin 50 TL fazlasını vererek negatif sonuç aldığı ve bu raporla uçağa biniyor. 

Sözcü’den Ali Gülen’e konuşan A.K. ve A.T. isimli kişiler, “Arkadaşlarımız aracılığıyla bize ulaştılar. Acilen test sonucu verdiklerini söylediler. Test yaptırmadan kendileri sonuç almış. Bize de teklif ettiler ancak kabul etmedik” ifadesini kullandı.

Daha önce de, negatif sonuçlu testle Almanya'ya gelen yaklaşık 1500 Türk’te de, Almanya'daki testler sonucunda Coronavirus çıkmıştı.

ALMANYA'DAKİ ÖNLEMLER
Öte yandan Başbakan Merkel, Almanya'nın aralık ayında yeniden normale dönülebilmesi için, “Akut bir sağlık olağanüstü haline girmemek için, bunları yapmak zorundayız” dediği ve  pazartesiden itibaren Kasım ayı sonuna kadar geçerli olacak olan yeni kuralları şöyle;

Seyahatlerden mecbur kalmadıkça kaçınılmalı. Aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri de dahil.

Okullar ve çocuk yuvaları açık kalmaya devam edecek. Yaşanılan bölge dışı turistik ziyaretler de yasak.

Otellerde sadece iş seyahati yapanlar kalabilecek.

Eğlence ve partilerde sadece iki ev halkı bir araya gelebilecek. Sayı 10'u aşamayacak. İnsanlar arası kontak minimuma indirilecek.

Her türlü toplantı, eğlence, düğün; özel alanda yapılacak olsa bile yasak. Bu alanda kontroller sıklaştırıldı.

Fitness stüdyoları, yüzme havuzları kapalı kalacak. Grup sporları ve antrenmanlar yasak. Bireysel spor yapmak ise serbest.

Profesyonel futbol ya da diğer spor dalları faaliyetlerini sürdürebilecek ancak kesinlikle seyirci alınmayacak.
Vücut bakım merkezleri, kozmetik ve masaj salonları, dövme yapılan yerler kapalı kalacak. Tedavi amaçlı yapılan terapiler serbest.

Kuaförler, katı hijyen kurallarına uyma koşuluyla açık kalabilecek.

Restoran, bar, klüp, cafe, diskotek ve meyhaneler kapanacak. Sipariş verip almak ve evlere servis serbest.

Kültür, sanat ve boş zamanları değerlendirme aktiviteleri büyük ölçüde yasaklandı. Tiyatro, opera, konser salonları, fuarlar, sinemalar, oyun salonları, bahis büroları kapanacak.

Seks işçiliği yasaklandı, bu tür evler ve saunalar artık hizmet vermeyecek.

İbadethaneler ile ilgili henüz bir kapanma kararı yok. Kilise ve camiler açık kalabilecek. Ama hijyen, mesafe ve maske kuralları devam edecek.

Alışveriş yerleri açık tutulacak. Her 10 metrekareye bir müşteri düşecek şekilde düzenleme yapılacak.

Hükümet, corona nedeniyle gelir kaybına uğrayan ve finansal zorluğa düşün işyerlerine, işletmelere bir aylığına 10 milyar Euro'ya kadar destek verecek. Bunun detayları sonra belli olacak.

Kurallara uyulması için polis önlemleri artırılacak. Polisler, sık ve ani baskınlarla denetim yapabilecek.