Toplumsal Dış Haberler

Avrupa'nın koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek ülke olarak gösterilen ülkesi Almanya'da, durum ciddileşmeye başladı. Gelen veriler, Avrupa kıtasındaki en yüksek ölüm sayıları, yoğun bakımlardaki yoğunluk, Almanya'nın yeniden kapanmasına neden oldu.

Önceden ilan edildiği gibi Almanya, bugün itibariyle kapandı. Bugünden başlayarak 10 Ocak tarihine kadar perakende satış yapan tüm işletmeler kapanacak. Kuaförler, kozmetik salonları, dövmeciler, masaj salonları da kapanan işletmeler arasında yer alacak. Kapanan işletmelere dönük devlet yardımlarının da artırılması planlanıyor.

Yalnızca marketler, pazarlar, eve servis yapan işletmeler, içecek marketleri, eczaneler, temizlik ve hijyen ürünlerinin satıldığı mağazalar, optikçiler, benzinciler, bankalar, postaneler, gazete satış bayileri gibi acil gündelik ihtiyaçları karşılamaya yönelik işletmeler kapanma uygulamasından muaf tutulacak. 

Aynı tarihler arasında okullar da kapalı kalacak. 

Önlemler çerçevesinde yılbaşında Almanya genelinde toplantı yasağının uygulanması ve fişek satışının da yasaklanması öngörülüyor.