Toplumsal Dış Haberler

ABD’de çoğunluğu on yıllar önce emekli olmuş 124 general ve amiral, Pazartesi günü bir açık mektup yayımlayarak Kasım 2020 başkanlık seçimlerinde Biden lehine hile yapıldığı iddiasında bulundu. Generaller, ülkenin “sosyalizme doğru sola keskin bir dönüş yaptığını” ileri sürdü.

2000’de ordudan emekli olmuş eski bir Vietnam Savaşı “gazi”si Joe Arbuckle’ın başını çektiği ve kendilerini “Flag Officers 4 America” olarak adlandıran emekli amiral ve generaller yayımladıkları mektupta ABD’nin “derin bir tehlike altında” olduğunu, “Anayasal haklara tam bir saldırı” söz konusu olduğunu öne sürdü.

'ULUSUMUZ DERİN BİR TEHLİKE ALTINDA'
Mektup, “Ulusumuz derin bir tehlike altında. Kurulduğumuz 1776’dan beri başka hiçbir zaman olmadığı kadar Anayasal Cumhuriyetimizin hayatta kalması mücadelesini veriyoruz. Çatışma sosyalizm ve Marksizm destekçileriyle Anayasal özgürlük destekçileri arasında” sözleriyle başlıyor.

Mektupta, Kasım 2020 ABD Başkanlık seçimleri sürecinde 317 kıdemli emekli general ve amiralce yayımlanan açık mektuptaki “Sosyalistleri ve Marksistleri kucaklayan Demokrat Parti ile tarihi gidişimiz tehlikede” sözlerine atıf yapılıyor ve “Ne yazık ki bu açıklamanın doğruluğu, daha seçim sürecinin başından itibaren çabucak ortaya çıktı” deniliyor.

'BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE HİLE KARIŞTIRILDI'
Başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı iddialarının tekrarlandığı açık mektupta yasal oyların Eyalet Meclisi’nce kimlikler ve doğrulanmış imzalar vb. kullanılarak onaylanan denetimlerle belirlendiği savunularak “Bugün birçokları adil ve dürüst seçimleri engellemek için bu sağduyulu denetimleri ‘ırkçı’ diye niteliyor. Seçilme yeterliliğinin kanıtını bastırmak için ırkçı terimleri kullanmanın kendisi tiranca bir gözdağı verme taktiğidir” ifadelerine yer veriliyor. Mektupta FBI’ın ve Yüksek Mahkeme’nin seçimlerle ilgili usulsüzlükler ortaya çıktığında “2020’de yapıldığı gibi bunları görmezden gelmeyip hızlıca hareket etmesi gerektiği” öne sürülüyor.

Senatoya sunulan ve Cumhuriyetçilerin karşı çıktığı posta yoluyla oy verme uygulamasının genişletilmesi ve şahsen oy kullanma saatlerinin de uzatılmasının öngörüldüğü tasarıya karşı çıkılan mektupta söz konusu düzenlemelerin geçmesi halinde “Demokratlara sonsuza dek iktidarda kalma” izni verileceği savunuluyor.

'ANAYASAL HAKLARA BİR SALDIRI BAŞLATILDI'
Mektupta ayrıca “mevcut hükümetin diktatörce bir yolla Anayasal haklara tam bir saldırı başlattığı” ve Biden’ın göreve geldiğinden beri Kongre’yi bypass ederek 50’den fazla kararname imzaladığı ve “önceki yönetimin birçok etkili politika ve düzenlemelerini geri çevirdiği” ifadeleri yer alıyor.

Mektupta geniş kapsamlı karantina, okul ve işyerlerinin kapatılmasına karşı çıkılıyor ve Trump’ın adı anılmasa da eski başkana getirilen sosyal medya yasakları “yazılı ve sözlü ifadenin sansürlenmesi” ifadeleriyle eleştiriliyor.

Mektupta “Sosyalizm, Marksizm ve İlerlemecilik’e karşı hareket edecek, Anayasal Cumhuriyeti destekleyecek ve bizi savaşan fraksiyonlara bölmek için kullanılan özel çıkar gruplarına ve aşırılıkçı gruplara değil tüm Amerikalılara ve özellikle orta sınıfa odaklanırken mali açıdan sorumlu bir yönetimde ısrar eden politikacıları desteklemeli ve sorumlu tutmalıyız” sözlerine yer veriliyor.

124 EMEKLİ GENERAL VE AMİRAL İMZA ATTI
124 emekli general ve amiralin imzasını taşıyan mektupta ayrıca ABD’nin dış politikası da eleştirilerek İran ile nükleer anlaşmaya karşı çıkıldı ve Trump döneminde imzalanan İbrahim Anlaşmaları’na devam edilmesi ve İsrail’e desteğin sürmesi istendi.

Çin’i “en büyük dış tehdit” olarak niteleyen mektupta İran ile Çin arasındaki anlaşmaya karşı direnilmesi savunuldu. Mektupta ayrıca ABD’nin sınır kontrollerinin yeniden getirilmesi ve duvar inşasına devam edilmesi isteniliyor.

ABD’nin Keystone Boru Hattı’nın devre dışı bırakılmasına da karşı çıkılan mektupta “enerji bağımsızlığı”, “ulusal güvenlik” ve “ekonomik gerekçeler”le boru hattının yeniden açılması gerektiği savunuldu.

ABD ordusunun binlerce askeri “varolmayan bir tehdide karşı” ABD Kongre Binası çevresinde konuşlandırdığı ileri sürülen mektupta bunun ordunun dışarıdaki savaşlara hazırlığının altının oyulması pahasına yapıldığı savunuldu.

'ANARŞİYE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEMELİ'
Ayrıca bazı kentlerde görülen “anarşi”ye müsamaha gösterilemeyeceği ifadelerinin yer aldığı mektupta “Kolluk kuvvetleri personelimizi desteklemeli, bölge savcılarının ve mahkemelerimizin ve Adalet Bakanlığı’nın kanunları herkese karşı eşit, adil ve tutarlı bir şekilde uygulaması konusunda ısrar etmeliyiz” denildi.

Son olarak mektupta Biden’ın “zihinsel ve fiziksel durumu”nun da görmezden gelinemeyeceği ifadesine yer verildi. Mektupta “Başkomutanın zihinsel ve fiziksel durumu görmezden gelinemez. O her yerde gündüz ya da gece hayat memat meselelerinde uygun ulusal güvenlik kararlarını hızlıca verebilmelidir. Demokratların liderliğinin nükleer kod prosedürlerindeki son soruşturmaları kimin ‘görevde' olduğu sorusunu gündeme getirerek nükleer silahlı düşmanlara tehlikeli bir ulusal güvenlik sinyali gönderiyor. Her zaman tartışılmaz bir emir komuta zincirine sahip olmalıyız” denildi.

'TARİHSEL DEĞERLERİMİZ AYAKLAR ALTINDA'

“Demokrat Kongre ve mevcut yönetim altında ülkemiz Sosyalizm ve tiranlık hükümetinin Marksist bir biçimine doğru hızlı bir sola dönüş yapmıştır” denilen mektupta “Anayasal Cumhuriyetimizi savunmak için her zaman hareket edecek kongre ve başkanlık adayları tarafından şimdi buna karşı gelinmelidir. Ulusumuzun hayatta kalması ve özgürlükler ve tarihsel değerlerimiz tehlike altındadır” ifadeleri yer aldı.

Mektup “Tüm vatandaşları, ABD'yi, Anayasal düzeni kurtarmak için harekete geçecek ve şu anda görevde olanları sorumlu tutacak siyasi temsilcileri seçmek için yerel, eyalet veya ulusal düzeyde dahil olmaya çağırıyoruz. Halkın iradesi duyulmalı ve takip edilmelidir” sözleriyle son buldu.