Toplumsal Dış Haber

BioNtech’in Yönetim Kurulu Başkanı Sierk Poetting, bugün yaptığı açıklamayla BioNtech-Pfizer’ın üretim kapasitesini artırarak bu yıl AB’ye 75 milyon doz kadar daha fazla aşı sunacaklarını bildirdi.

Şu ana kadar AB’nin aşı tedarikçisi olan AstraZeneca ve BioNtech firmaları üretim sorunlarıyla karşılaştığı için AB’de aşılama çalışmaları beklenenden daha yavaş ilerliyordu. AB’deki aşılama çalışmaları İsrail, İngiltere, ABD’ye kıyasla daha geriden geliyordu.

YENİ TESİS KURULUYOR
Alman BioNtech ve ABD’li Pfizer firması ortaklığı, üretim kapasitesini artırmak için Almanya’nın Malburg kentinde yeni bir tesis kuracak. Kurulacak olan yeni fabrika, yılda 750 milyon doz aşı üretebilecek.

ÜRETİM KAPASİTESİ 3 KAT ARTTI
BionTech Pfizer, 2021’in sonuna kadar toplamda 2 milyar doz aşı üretmeyi planlıyor. Bu rakam, başlangıçta planlananın neredeye 3 katına karşılık geliyor.

Bu arada eczacılık firması AstraZeneca da 2021’in ilk çeyreğinde AB için 9 milyon doz ek aşı üretmeyi taahhüt etti.

BionTech Pfizer’ın duyurusu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile 16 eyalet başbakanı arasında aşılama programında iyileştirmelerin tartışılacağı toplantının hemen öncesine gelmesi dikkat çekti.