Toplumsal Dış Haberler

ABD'nin Florida eyaletinde polis, pazartesi sabahı pandemi sürecinde gerçekleri açıkladığı için işinden kovulan sağlık çalışanı bir veri bilimcinin evine baskın düzenledi.

Kolluk kuvvetleri, Rebekah Jones’un evine kasım ayında eyaletin halk sağlığı bölümünün internet sitesine girerek acil durum personeline eyaletteki gerçek Covid-19 rakamlarını açıklamaya davet eden yetkisiz mesaj attığı gerekçesiyle baskın düzenledi.

’ETİK OLMAYAN TALEPLERİ REDDETTİM’
Bu Jones’un, eyaletin resmi yetkilileriyle ilk çatışması değildi. Florida eyaletinin sağlık biriminden kovulduğu yaz aylarından bu yana, yetkililerle birbirlerine karşılıklı suçlamalarda bulunmuşlardı. Sağlık emekçisi kadın, işten kovulduktan sonra kurumun etik olmadığını düşündüğü taleplerine uymayı reddettiğini ve eyalette 1 milyondan fazla kişinin hasta olmasına ve 20 binden fazla kişinin ölümüne neden olan sürecin iyi yönetilemediğini söylemişti.

Jones, görevden alındıktan sonra kendi veri portalını kurmuş ve eyaletin gizlediğini söylediği verileri açıklamaya başlamıştı.

‘HACKER DEĞİLİM, SADECE GERÇEKLERİ AÇIKLIYORUM’
Jones’un Florida’nın Talhaesse bölgesindeki evi silahlı polislerce pazartesi sabah 8:30’da basıldı. Kısa süre sonra serbest bırakılan kadın, olay gününün akşamında CNN’e verdiği demeçte yetkisiz mail attığı ithamını reddederek kendisinin hacker olmadığını, sadece gerçekleri açıkladığını söyledi.