ABD seçimlerinde kıran kırana yarış sürüyor.

Posta yoluyla oyların sayılmaya başlamasının ardından Demokrat aday Joe Biden, rakibi Trump'ı kritik oylarda geçmeye başladı.

Son olarak toplamda 100 binden az oy farkının bulunduğu 16 delegeli Michigan ve 10 delegeli Wisconsin eyaletlerinde de Joe Biden, Trump'ı geçti.

Biden'ı bu bölgelerde öne geçiren, posta yoluyla gelen oyların sayılmaya başlanması oldu.

Bu sonuçla Biden, Michigan'dan 16 delegeyi hanesine yazdırmış oldu. ABD'de şu ana kadar açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre, Biden'ın 264, Trump'ın 214 delegesi oldu.

Bu duruma göre, Biden'ın Nevada, Arizona, Kuzey Carolina, Georgia eyaletlerinden herhangi birini alması, seçilmesi için yeterli oluyor.

ABD Başkanı Trump ise 16 delegeli Michigan ve 10 delegeli Wisconsin eyaletleri dahil olmak üzere birçok bölge için oy sayımlarının durdurulması talebiyle mahkemeye gideceklerini belirtti.

Kalan eyaletlerde seçimin sonuçlanması Cuma gününe kadar uzayabilir. Trump'ın mahkeme yoluna gitmesi süreci kabul edilirse yeni başkanın açıklanması önümüzdeki haftalara kadar dahi uzayabilir.

ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanıyor.