2012-2014 yılları arasında ABD'nin Rusya Büyükelçisi olarak görev yapan Michael Anthony McFaul, 6 ayda bir düzenlenen 'Munk Forumu'na konuk oldu.

Sputnik'in aktardığına göre, burada Harvard Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Profesörü Stephen Walt ile yaptığı sohbette McFaul, 'Ukrayna'nın NATO'ya katılma' olasılığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın ittifakın doğuya doğru genişlemesi konusundaki endişelerine rağmen ABD'nin Ukrayna konusunda 'amigoluk' yaptığını söyleyen Mcfaul, "2021'de diplomatlarımız Ukrayna’yı NATO’ya katılabileceğine inandırmak için çok çaba harcadı, diplomatlar yalan mı söyledi?" sorusuna gülerek, “Evet, ‘gerçek hayat böyle” yanıtını verdi.

ZAHAROVA'DAN YANIT
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, McFaul’un açıklamasını Telegram kanalından yaptığı bir paylaşımla yorumladı.

Zaharova, “‘Bremen Mızıkacılarının İzinde’ adlı sesli masalda şöyle bir ifade vardı: 'Ve birden eşeğin giydiği modaya uygun yabancı pantolon üzerinden düştü ve herkes sıradan bir eşeğin kuyruğunu gördü.' Kısa ve doğru” ifadelerini kullandı.