Ercan Çankaya

Tüm dünyada terörün bir numaralı kaynağı olan ABD'nin günleri sayılı olan Donald Trump yönetimi, geçtiğimiz pazartesi gün sosyalist Küba’yı “terör destekçisi devletler” listesine geri aldığını duyurdu. Trump hükümetinin bu hareketi, 20 Ocak’ta görevi devralacak olan Biden yönetiminin Obama dönemindeki yumuşama politikalarına dönmesini zorlaştırabilir.

Trump’ın başkanlığı bırakmasına 9 gün kala Trump hükümetinin Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo, Küba’nın ABD’den kaçanları ve Kolombiyalı isyancı liderleri barındırarak “defalarca teröre destek sağladığını” iddia ederek Küba’nın “terör destekçisi devletler” listesine tekrar alındığını söyledi.

MEŞRU HÜKÜMETE TERÖRİST SUÇLAMASI
Komünist Küba’yı ayrıca dost ülke Venezuela’ya destek vermekle “suçlayan” Pompeo, Küba’yı Maduro’nun iktidarda kalmasını sağlayarak “uluslararası teröristlerin Venezuela içinde yaşaması ve güç kazanmasına imkan sağlama” suçunu(!) işlemekle itham etti.

Venezuelalı teröristlerin kim olduklarından bahsedilmeyen açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı’nın giderayak tüm diplomatik teamülleri altüst ederek Venezuela’nın meşru yönetimine terörist imasında bulunduğu görüldü.

Pompeo yaptığı açıklamada bu eylemleriyle “Küba hükümetine net bir mesaj vererek Castro rejimini uluslarası terörizme ve ABD adaletini altüst etmeye yönelik girişimlerinden” vazgeçmeye çağırdı.