Suudi gazetesi Şarkul Avsat'a konuşan Hook, Kasim Süleymani’nin ABD’nin Bağdat Havalimanına düzenlediği saldırıda öldürülmesini, “İran rejimi için doldurulamayacak bir boşluk oluşturuldu” şeklinde yorumladı.

Süleymani’nin yerine İran Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü Komutanlığına atanan Kaani’yi de tehdit eden Hook, Kaani’nin Amerikalıları öldüren selefi Kasım Süleymani’nin izinden gittiği taktirde onunla aynı kaderi paylaşacağını ifade etti. 

Hook, “Bölgedeki Amerikalılara veya ABD çıkarlarına yönelik saldırılardan İran rejimini ve vekil güçlerini sorumlu tutacağız” ifadelerini kullandı. İran’daki hükümet karşıtı protestoların sorulması üzerine Hook, göstericileri cesur olarak nitelendirdi ve ABD’nin gösterilere desteğinin süreceğini belirtti.

ABD’nin 3 Ocak’ta Bağdat Havalimanı’nda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi hava saldırısıyla öldürülmesinin ardından, İran 8 Ocak’ta Irak’ta ABD kuvvetlerinin konuşlandırıldığı Ayn el-Esed ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemiş ve iki ülke arasındaki gerginlik yükselmişti.

Hook, İran ile bundan sonra yapılacak olan herhangi bir anlaşmanın dört temele dayanacağını açıkladı: Tahran’ın uranyum zenginleştirmesini önlemek, balistik füze denemelerine bir son vermek, bölgesel vekillerini finanse edip silahla donatmasını durdurmak ve rehin alma politikasını sonlandırmak.