ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polis, bir siyahı dakikalarca işkence edip boğarak öldürdü. Kurbanın, yaşananlara tepki gösterenlerin kaydettiği görüntülere yansıyan "Nefes alamıyorum" sözleri, 2014'te polis tarafından benzer şekilde öldürülen Eric Garner'ı hatırlattı. Polisin boğarak öldürdüğü siyahinin isminin George Floyd olduğu öğrenildi...

Euronews'te yer alan haberde, polise tepki gösteren vatandaşların olay anında kaydettiği görüntülere yer verildi. Videoda siyah adamın polis aracının yanında yüz üstü yere yatırıldığı görülüyor. Beyaz bir polisin boynuna diziyle sert şekilde bastırdığı adam defalarca "Nefes alamıyorum" diyor. Çevredekilerin "Zaten yakaladınız, en azından bırakın nefes alsın" ve "Onu şimdiye kadar arabaya koyabilirdiniz, size karşı koymuyor bile" tepkilerine rağmen polis işkenceye devam ediyor. "Burnu kanıyor", "Kendinden geçti", "Onu boğuyorsunuz" ve "Nabzını kontrol edin" uyarılarına ise diğer polis "Uyuşturucu kullanmayın çocuklar" yanıtını veriyor. Boğulan adam bilincini kaybedip hareketsiz kalmasına rağmen boynuna bastırmaya devam eden polis, "Bundan keyif alıyorsun, vücut dilinden anlaşılıyor" diyen çevredekileri biber gazı sıkmakla tehdit ediyor.

Haberde Minneapolis polis şubesinden yapılan konuya ilişkin yapılan açıklamaya da yer verildi. Açıklamada ekibin "sahtecilik" ihbarı üzerine olay yerine gittiği ve polisler geldiği sırada aracında bulunan 40 yaşlarındaki adamın direndiği savunuldu.

İLGİLİ - Polisin boğarak öldürdüğü George Floyd anılıyor: Minneapolis halkı polisle çatıştı

Öte yandan Minneapolis Polis şubesi ile FBI'ın olayla ilgili soruşturma başlattığı açıklandı.

ERIC GARNER'IN SON SÖZLERİ DE 'NEFES ALAMIYORUM' OLMUŞTU
17 Temmuz 2014'te de beyaz polisler, kaçak sigara sattığı iddiasıyla gözaltına almak istedikleri Eric Garner'ı öldürmüştü. Polislerin üzerine çullandığı ve boğazını sıktığı Garner'ın son sözleri "Nefes alamıyorum" olmuştu.

Olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine ülkede geniş katılımla günlerce süren eylemler yapılmıştı.

Garner'ı öldüren polis hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti.

Ancak olayı kaydeden ve videoyu internette yayınlayan Ramsey Orta yargılanarak cezaya çarptırılmıştı.