Toplumsal Dış Haberler

Seçimlerde yenilen eski ABD Başkanı Donald Trump, dört olaylı yıldan sonra bugün sabah saatlerinde Beyaz Saray’dan ayrıldı.

Seçimleri kaybettiği gerçeğiyle yüzleşmek yerine Washington’u terk etmeyi seçen Trump, uçakla Florida’ya hareket etti.

BIDEN: YAKINDA GÖRÜŞÜRÜZ
Biden, Washington’u terk eden Trump için danışmanlarının önerilerini dikkate almayarak “İyi bir hayat dilerim Bay Trump, yakında görüşürüz” sözleriyle mesaj verdi. Yeni ABD Başkanı’nın “yakında görüşürüz” sözleriyle neyi kastettiği anlaşılamasa da ifadedeki tehditkar ton dikkat çekti.

TRUMP: GERİ DÖNECEĞİZ
Kendisini uğurlamak için toplanan, çoğu maskesiz destekçilerine “Biz sıradan bir yönetim değildik” sözleriyle veda eden Trump, “Bir şekilde yine geri döneceğiz” dedi.

‘FIRST LADY’ SİYAHLAR İÇİNDE
Trump, siyah bir takım elbise giymiş ve güneş gözlüğü takmış eşi Melaina Trump ile Beyaz Saray’dan kırmızı bir halıda el ele ayrılırken basın mensuplarına el salladı.

Beyaz Saray’dan sabah saat 8.18’de hareket eden Trump’ın helikopteri, kısa bir helikopter yolculuğundan sonra bundan sonra ikamet edecekleri Florida’ya hareket etmek için uçağa bindiler.

GİTMEDEN HIRSIZLARI AFFETTİ
Trump’ın Saray’dan ayrılmadan önce imzaladığı son karar, eski baş stratejisti Stephen K. Bannon da dahil olmak adları yolsuzluk soruşturmalarına karışmış beş kişi için imzaladığı af emri oldu.

ERKEN AYRILDI
Trump, aslında Beyaz Saray’ı erken terk etti. Normal şartlarda Biden’ın yemin etmesi ve yeni Başkan’ın göreve başladığının ilk sabahında Beyaz Saray’da kahvelerin içildiği bir küçük kokteyl düzenlenmesi ve eski başkanın Beyaz Saray’ı bu davetten sonra terk etmesi gerekiyordu.