Nepal'deki Pokhara şehrinden Jomsom kasabasına giden bir uçağın, içinde bulunan 4 Hintli, 2 Alman, 16 Nepalli ve üç mürettebat ile kaybolduğu öğrenildi. 

Kötü hava şartları nedeniyle; arama helikopterlerinin, uçuşun bilinen son konumuna uçmasını engellediğini söyleyen yetkililer, pazar günü kaybolan Tara Air şirketine ait uçağın içinde 22 kişinin bulunduğunu bildirdi.

Nepal Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yapılan açıklamada; "Bir arama helikopteri, kötü hava koşulları nedeniyle uçağın yerini bulamadan Jomsom'a geri döndü. Hava koşulları düzeldiğinde helikopterler Katmandu, Pokhara ve Jomsom'da arama yapmak için kalkışa hazır. Ordu ve polis arama ekipleri bölgeye doğru hareket etti" denildi. 

İsminin açıklanmaması koşuluyla bir havayolu yetkilisi; uçağın, popüler bir turist ve hac bölgesi olan Jomsom'a iniş yapmadan beş dakika önce, kontrol kulesiyle temasını kaybettiğini açıkladı. 

Uçuş izleme web sitesi Flightradar24, 9N-AET kayıt numarasına sahip kayıp De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter uçağının ilk uçuşunu Nisan 1979'da yaptığını aktardı. 

Polis yetkilileri, dünyanın en yüksek yedinci zirvesi olan Dhaulagiri Dağı yakınlarındaki bölgeye bir kara kurtarma ve arama ekibi gönderildiğini söyledi.