Bak göreceksin, CHP’de Engin Özkoç’a yapılan saldırı bugün yarın gündemden düşecek. Engin Özkoç’a yapılan saldırı, Cumhurbaşkanı tarafından daha önce CHP Genel Başkanı'na yapılan sözlü saldırının devamıdır.

Matematiksel bakacak olursan;

sağlamasıdır!

Yani; cumhurbaşkanının CHP liderine sözlü saldırısının, hedefi bulup bulmadığının isabet ettirilmiş takibidir.

Cumhurbaşkanının dönem dönem başlattığı ancak dünkü konuşmasında zirve yaptırdığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sözlü saldırısı, büyük çocukların koltuk kaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde karşılığını bulmuştur. İktidar kanadı şimdi büyük ihtimalle ellerini ovuşturarak bekliyordur:

Meclis genel kurulundaki görüntü, sokağa nasıl yansıyacak!

Ama dedik ya;

CHP Genel Başkanına yapılan sözlü saldırıyı gölgeleyen Engin Özkoç’a yapılan fiili saldırı da bugün yarın gündemden düşecek.

Çünkü CHP’nin daha önemli işi var!

Her ne kadar sözlü saldırıda Kılıçdaroğlu, fiili saldırıda Özkoç hedef olsa da; nerden bakarsan bak;

Kılıçdaroğlu ve Özkoç ile aynı düşüncede olan, sadece aile geleneğinden dolayı CHP’yi destekleyen, Atatürk-Cumhuriyet gibi gerekçelerle oy veren 10 milyon üzerinde insan hedef gösterilmiştir.

Bunun ne demek olduğunu bi düşünsene, nelere yol açabileceğini…

Ama boşver...

CHP’nin daha önemli işi var, o da;

delege avcılığı!..

37.'nci Olağan Kurultay'da kimin seçileceği değil, ‘kimin ipinin çekileceği’ ekseninde gidilen bir yönetim ele geçirme hevesi… Mahalle delegeliği seçimlerinden başlayan iç siyaset yanlışlığının büyük kurultaya yansıması.

Uzun bir süreden bu yana görünen o ki; CHP yönetimindekiler için önemli olan fotoğraf kartının elde olması. Artık var mı pek takip edemiyoruz, hani son sınıf öğrencilerinin fotoğrafları yan yana yapıştırılarak değerli-önemli bir anı elde edilirdi. İşte CHP’de buna benzer bi fotoğraf elde etme dönemlerinden biri daha geldi çattı. Ama bi farkla: Büyük fotoğraf üzerinde başka sınıflardan öğrenci var mı yok mu çok da üzerinde durulmuyor. Başka bir deyişle; ‘puzzle’ın boşluğu herhangi bir parça ile doldurulsun yeter. Parçanın değişik temalı bir puzzle'dan gelip gelmediğinin önemi yok.

Kelimesi kelimesine ‘önem vermiyorlar’ gibi tanımlanırsa büyük haksızlık olur ama...

Memleketi bu kadar sıkıntıya sürüklemiş sorunlar karşısında CHP delege avcılığını öne çıkardığı, parti içi demokrasiyi bireysel-grupsal çıkarlara yem ettiği sürece;

Kemal Bey uğradığı sözlü saldırı,

Engin Bey de yediği dayakla kalır,

Yarın bunlara başka isimler eklenir…

Çünkü...

CHP Genel Başkanını hedef göstermeyi kahvaltı gibi bir alışkanlık haline getiren Tayyip Bey de çok iyi biliyor ki;

CHP’nin tamamlamaya çalıştığı puzzle'da eksik parça hiç eksilmez, boşluğa yerleştirilen parça da değişik temalı puzzle'dan gelir!..

Sözlü-fiili saldırıları rahat hale getiren de işte bu, puzzle'ın bütünüyle uyum sağlamayan parçalarıdır.