CHP’de 39’uncu Olağan Kurultay’ın ardından oluşturulan yeni yönetim yapısının önemli adımlarından biri olan gölge kabine yarın kamuoyuna açıklanacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni parti programını Türkiye genelinde tanıtmak ve iktidar alternatifi bir yönetim modeli ortaya koymak amacıyla kurulan gölge kabine, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (CAO) çatısı altında çalışmalarını sürdürecek.

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, gölge kabine üyeleri yeni parti programı üzerine kapsamlı çalışmalar yürütecek, farklı illerde düzenlenecek toplantılarla programı kamuoyuna anlatacak ve bu sürecin ardından CHP’nin hükümet programının oluşturulmasına katkı sunacak.

Halid Özkul yazdı | Trump'ın "Ulusal Güvenlik Stratejisi (NSS)" neyi değiştirecek?
Halid Özkul yazdı | Trump'ın "Ulusal Güvenlik Stratejisi (NSS)" neyi değiştirecek?
İçeriği Görüntüle

Kurultay öncesinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) içinde yer alan gölge bakanların bu kez MYK’da bulunmayacağı, görevlerini gölge kabine çatısı altında sürdüreceği belirtiliyor. Bu kapsamda, daha önce İçişleri Gölge Bakanlığı görevini yürüten İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Gölge Bakanı Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gençlik ve Spor Gölge Bakanı Sevgi Kılıç ile Milli Eğitim Gölge Bakanı İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş’ın görevlerine devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Gölge kabineye yeni isimlerin de dahil edilmesi bekleniyor. Son kurultayda Parti Meclisi’ne giren Kerim Rota’nın Hazine ve Maliye Gölge Bakanı, Şule Özsoy Boyunsuz’un ise Adalet Gölge Bakanı olarak görevlendirilmesi öngörülüyor. Ayrıca Ordu Milletvekili Seyit Torun’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Gölge Bakanlığı görevini üstlenmesi bekleniyor.

CHP yönetimi, uzmanlık alanlarına göre Parti Meclisi ve TBMM grubu dışından da kamuoyunda tanınan bazı isimleri gölge kabineye dahil ederek yeni dönemde partiye güç kazandırmayı hedefliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında çalışacak gölge kabinenin iki haftada bir toplanması planlanırken, ilk toplantının 16 Aralık Salı günü yapılması bekleniyor. Bu toplantıda yol haritası ve çalışma başlıklarının netleştirilmesi öngörülüyor.