Türkiye’yi uçuruma sürükleyen AKP yöneticileri ve bunların propaganda broşürleri ortaklaşa yazıyor: CHP bu işin merkezinde…

Yani, emekli amirallerin Türkiye’nin çıkarlarını savunan açıklamalarını CHP yaptırmışmış…

Yaptırsaydı, ne iyi olurdu.

Şu rezalete bakar mısın? Türkiye’nin en seçkin beyinlerinin, en iyi yetişmiş insanlarının kendilerinin ilgi alanlarıyla ilgili olarak bildiri yayımlamasını “darbe çağrısı” olarak gösteriyor Tayyip Erdoğan. Ve CHP’yi de bu işin örgütleyicisi gibi göstererek saldırıyor.

Sanki CHP, Amerikan ajanı FETÖ’cülerle işbirliği yaparak 15 Temmuz darbesini yaptırdı.

Sanki o darbecileri TSK içinde hızla yükselten CHP oldu.

Sanki PKK ile Oslo’da ve Dolmabahçe Sarayı’nda oturup anlaşmalar yapan CHP temsilcileri idi.

Sanki PKK elebaşısı Öcalan’ın bildirisini Diyarbakır Meydanı’nda tantana ile okutarak Açılım adı altında ihaneti başlatan CHP idi.

Sanki üç oy uğruna kırmızı bültenle aranan ikinci PKK elebaşısı Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkartıp konuşturan CHP idi.

Sanki IŞİD (DEAŞ) için sınır kapılarımızı paspas eyleyen; onların Türkiye’nin en kritik yerlerini bombalaması için ortam hazırlayan CHP idi.

Sanki Yunanistan silahsız adalarımızı işgal ederken bunu görmezlikten gelen CHP idi…

Sanki Amerikan elçisinin “Karadeniz’e engelsiz çıkalım” isteğini, Kanal İstanbul projesi ile uygulamaya kalkışan CHP idi.

Sanki bu devletin temel ilkelerini yıkmak için çabalayan İhvancı teröristleri koruyan CHP idi.

Sanki TC ibarelerini devlet tabelalarından sildirerek devletine karşı ideolojik saldırı başlatan CHP idi.

Sanki, domuz bağı ile bağladığı insanların üstüne beton dökerek öldüren dünün Hizbullahçılarını cemaat kamuflajı altına sokarak korumaya alan CHP idi.

NİHAYET
AKP’nin, herkesi terörist göstererek korkutmaya ve bastırmaya çalıştığı bu sürece CHP nihayet baş kaldırdı. Öncesinde, AKP’nin bazı politikalarına paralel düşen alışkanlık vardı. Bunu, dünkü yazımda ortaya koydum ve eleştirdim. Ama CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün Meclis’teki konuşmasında, AKP’nin darbe propagandasına açıkça karşı çıktı. 104 emekli amiralin açıklamalarını darbe çağrısı gibi gösteren Erdoğan’ı tersleyerek dedi ki:Ne darbesi kardeşim. Ne paranoyası. Vay efendim Türkiye'de darbeciler var. Ne darbesi ya? Emekli büyükelçiler açıklama yaptı tık yok emekli amiraller açıklama yaptı vay darbe var. Ya, emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı?”

İşte beklediğimiz budur. Bilinmelidir ki AKP’nin işine yarar diyerek haklı insanların çıkışını kötülemek muhalefete oy getirmedi, AKP’ye yeni saldırı alanları açtı. Anlaşılıyor ki CHP yönetimi bunu görmüş, Erdoğan’a karşı kim muhalif ise onun yanında durma kararı almıştır.

AKP VESAYETİ AĞIRLAŞIYOR
Türkiye’de artık askeri vesayetin koltuğuna oturan AKP vesayeti ülkeyi kasıp kavurmaktadır. Göz bebeğimiz gibi korumamız gereken Türk Polisi’nin içine Menzilciler başta olmak üzere tarikat elemanları sızdırılmıştır. Ordu da aynı süreçle karşı karşıyadır. TSK’nın cumhuriyete bağlı çağdaş generalleri korkutulurken AKP’nin cübbeli-takkeli generalleri ortalıkta gösteri yapmaktadır.

Suriye’den sızan IŞid’ciler ile içeride yetiştirilen cihatçı militanlar, bir kısım özel harpçilerin elinde iç çatışma çıkartmak için hazırlanmaktadır. Bunların muhalefeti tehdit eden silahlı fotoğrafları birçok kez sosyal medyaya düşmüştür.

Ne acıdır ki bu ağır sapmaları yasal olarak engelleyecek yüksek yargı da AKP tarafından tam denetim altına alınmıştır. Yargıtay ve Danıştay üyeleri, sanki AKP’nin il yönetimleriymiş gibi emekli amirallerin açıklamasına karşı bildiri yayımlıyorlarsa bu yüksek yargının yargı olduğundan söz etmek mümkün olabilir mi?

Gelelim Millet Meclisi’ne… Burası sadece gösteri merkezine çevrilmiş, elindeki işe yarar yetkileri Saray tarafından kararname adı altında alınmıştır.

Tek adam yönetimine çevrilen demokrasimiz tehlikededir. Devletimize reklamarası diyenler karşı devrimi derinleştirmektedir. Elde kalan en kuvvetli siyasi örgütümüz CHP bile tehlikededir. Çünkü Erdoğan ve onun koltuk değneği Devlet Bahçeli, CHP’ye demediğini bırakmamaktadırlar. Yunanlılara, Amerikalılara, Ruslara demediklerini CHP’ye diyen bu ikiliye karşı CHP yönetimi, dayanışmasını muhalefetin bütün kanatlarına yayarak cevap vermelidir.

CHP’nin tarihsel önemi yüz yıl sonra yeniden kendisini kuvvetle hissettirmektedir.

Emperyalistler ile onların yerli işbirlikçileri yine mağlup edilecekler, yine İzmir’den denize döküleceklerdir. Çünkü, insanlığın geleceğinde bu AKP zihniyetinin yeri yoktur.