Mimarlar Odası, yanan alanların yapılaşmaya açılması iddialarına ilişkin net bir tavır aldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, "Yanan orman alanlarına proje çizen bütün meslektaşlarımızın meslekten men edilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yanan ormanların yapılaşmaya açılacağına dair tartışmalar sürerken Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden net bir tavır geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, katıldığı bir Youtube yayınında, orman yangınları sebebiyle yanan yerlerin yapılaşmaya açılacağına ilişkin iddialarla ilgili net bir tavır alarak "Bu alanlarda bütün meslektaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Yanan bu orman alanlarında, yerleşim alanlarında, yapılaşma süreçlerinde meslek alanımıza dair proje çizdirmek isteyen herkesin reddedilmesi gerekiyor" dedi.

Birçok meslektaşlarının kendilerine ulaşarak bu konuda büyük bir kampanya yürütülmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirten Candan, "Biz de bunun çok haklı ve doğru olduğunu düşünerek Ankara Şubesi’nden başlayarak söylüyoruz. 'Yanmış orman alanlarında herhangi bir şekilde proje çizmeyin. Yapılaşmaya müsaade etmeyin. Altına imza atmayın' diye  meslektaşlarımıza çağrı yapıyoruz" dedi.

Candan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaten bu aşamadan sonra biz bütün meslektaşlarımızı da uyarıyoruz. Bu tür orman alanlarının yanmasından sonra, orman vasfını yitirmiş kıyı alanlarında yapı üretimine mimari proje çizen bütün meslektaşlarımızın meslekten men edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha ifade etmek isteriz. 

Tabii ki diğer taraftan da bu orman alanlarının yapılaşmamaya açılmaması için de hukuksal mücadelemizi vereceğiz ve oradaki çevrecilerle ve halka birlikte eylem programı içinde olacağız. Öyle kolay değil; ‘yandı haydi biz de gidelim yapılaşma yapalım..’ Bunlar artık eskisi kadar kolay olmayacak"