Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, canlı yayına bağlanarak Validebağ Korusu ile ilgili çevrecilerle yaşadıkları 'sorunları' anlattı. Türkmen'in koruyu 'düzenlemedeki' ısrarı dikkat çekiciydi.

Sabah erken saatlerde "Validebağ Korusu'na kamyonlarla moloz dökülmesi" sonucu başlayan gerilim günün öne çıkan başlıklarından oldu. Validebağ savunucuları, belediyenin bu girişimine karşı eyleme geçerek belediye işçilerinin koruya girmesine izin vermedi. Vatandaşlar, molozları kendi elleriyle temizledi.

Validebağ Korusu'nun neden korunması gerektiğinin ve bugün yaşan gerilimin konuşulduğu yayında Gazeteci Ozan Gündoğdu "korunun,doğal alan olduğunu ve özellikle o şekilde kalması, korunması gerektiğini" ifade etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Halk TV'de "Kayda Geçsin" programına bağlanarak Validebağ Korusu ile ilgili vatandaşların itirazlarına dair iddialara yanıt verdi. Türkmen, korunun dokusunun bozulacağına dair iddiaları kesin bir dille redderek koruyu 'düzenlemek' istediklerini ifade etti. Türkmen, "koruda uzayan otları biçtiklerini, bozulan yolları yaptıklarını, kuruyan ağaçları budadıklarını" öne sürdü. 

AKP'li Bakanların sabah yürüyüşüne çıktığı Central Park'ı örnek gösteren Türkmen, "o parkının yolarına baktınız mı? Hepsi beton. Biz buraya toprak döküyoruz" dedi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu, Türkmen'e müdahale ederek, Central Park'ın 'park' olduğunu hatırlattı.

Türkmen, "sit alanının doğallığını asla bozmayacaklarını, bozulmasına izin vermeyeceklerini, bundan sonra da burada yargı kararının dışında hareket edilmeyeceğini" ifade ederek "istiyoruz ki, burası bakımlı, tertemiz bir yer olsun. Dün bir kadına oradaki sokak hayvanları saldırdı, ağır yaralandı, tedavi ediliyor" iddiasında bulundu. 

Türkmen, Validebağ Korusu projesi içinde otopark, betondan elektrik direkleri ve yol yapımı olmadığını kesin bir dille reddetti. Gazeteci Murat Ağırel ise belediyenin bastırdığı broşürde, otopark vaadinin yer aldığını gösterdi. 

HER SAATTE DENEDİK!

Türkmen, gazetecilerin sorusuna "ormana beton yol dökülüyor, kimsenin sesi çıkmıyor; konu Validebağ'a gelince herkes çevreci, herkes hassas kesiliyor" diyerek tepki gösterdi. 

Türkmen, bir vatandaşın "sabahın erken saatlerinde koruda ne işleri var" sorusuna, "Biz her saatte denedik" yanıtını verdi.