Tunceli'de 10 gündür devam eden orman yangınlarına müdahale edilmesi için sosyal medyada eylem başlatıldı. 

Yetkililerin orman yangınına müdahalesi için sosyal medyada eylem başlatıldı.

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Danzi ve Kurukaymak köyleri ile Koçeri mezrasında başlayan orman yangını 10'uncu gününe girerken yangın Ovacık'a sıçradı. Yangını söndürmek isteyen yurttaşların alana girmesi ise kaymakamlık iznine bağlandı.

Tunceli’de Hozat ve Nazımiye’de 10 gündür devam eden ve bugün Ovacık’a sıçrayan orman yangınlarına yeterli müdahalenin yapılması için sosyal medyada eylem başlatıldı. 

En az 5 kişiyi etiketleyerek "#DersimYanıyor", "#DersimYanıyorSesVer", "#SesVer" hashtaglari ile orman yangınlarına acil müdaha çağrısı yapıldı.

Etiketler, TT (çok konuşulanlar) listesine girdi.

"10 GÜNDÜR YANIYOR, HAVADAN MÜDAHALE YOK"

Birgün'ün haberine göre; Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Başkanı Ali Haydar Ben, 10 gündür yangınlara müdahale edilmesini beklediklerini söyledi.

Bölgede yaşayanların diken üstünde olduğunu kaydeden Ben, havadan bir müdahale olmadığını kaydederek şunları söyledi:

 “10 gündür devam eden yangınlar Ovacık'a yayıldı. Bölgede bulunan köylerdeki mezarlara yaklaştı. Valilik güvenlik gerekçesiyle yangını söndürmede gönüllü kişilerin bölgeye girmesine izin vermiyor. Müdahale edeceği söyleniyor isteseler havadan müdahale edebilirler ama orada yaşayan köylülerden aldığımız bilgilere göre havadan bir müdahale söz konusu değil ve yangın git gide yayılıyor.

Ovacık Kaymakamlığı Hozat istikametinden ulaşım imkânı bulunmuyor açıklama yaptı ama bölgeye gidilebiliyor. Çok zor durumdayız, gitmek istiyoruz, gönüllü arkadaşlarımız var ama maalesef izin vermedikleri için elimiz kolumuz bağlı, müdahale etmelerini bekliyoruz 10 gündür. Bölge halkı yangının yerleşim yerlerine ulaşmasından korkuyor ve müdahale bekliyor.”