Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda Limak ve IC Holding'in doğa katliamına karşı bölge halkının direnişine TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Muğla İl Koordinasyon Kurulu üyeleri destek olmak için ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, ormanları devlet ve şirket eliyle yok edildiğini belirtti. Koramaz, "Sadece bu bölgede yer alan 3 farklı termik santral için bugüne kadar binlerce dönüm ormanlık alan yok edildi. Termik santraller için açılan kömür madenleri nedeniyle bu bölgede 12 yerleşim alanımız ortadan kaldırdı. Maden alanlarında artık ürün ekilemiyor, ağaç dikilemiyor, arıcılık yapılamıyor, hayvan güdülemiyor, bir tutam ot bile yetiştirilemiyor" diye konuştu.

SÖMÜRÜ FAALİYETİ
Şirketlerin ormanları tükettiği bir ülke istemidiklerini dile getiren Koramaz, "Ne yazık ki ülkemizde egemen olan madencilik anlayışı, madenin bulunduğu tüm arazinin harap edildiği, geride ise tümüyle verimsizleştirilmiş ve kirletilmiş bir toprağın bırakıldığı bir anlayışla sürdürülmektedir. Bu anlayış nedeniyle Cerrattepe’den Fatsa’ya, Kaz Dağlarından Akbelen’e kadar her yerde verimli ormanlık alanlarımız, tabiat zenginliklerimiz yok edilmektedir. Bu anlayış, sadece madenciliği değil, yaşamı da sürdürülemez hale getirmektedir. Bu madencilik anlayışı, bir üretim faaliyeti değil, bir sömürü faaliyetidir. Madenleri olduğu gibi, doğayı ve halkı da sömürmektedir.

Köylünün muhtaçlığından, yoksulluğunda medet umup, köylüye ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışan kan emici sömürgenlere yazıklar olsun! Burada sürdürülen onurlu direnişi bastırabilmek için türlü oyunlara, türlü hilelere, türlü zorbalığa başvuranlara yazıklar olsun" ifaderini kullandı.

Koramaz son olarak şunları dile getirdi:"İkizköy halkının burada vermiş olduğu direniş, tüm ülkemize örnek olmaktadır. Ormanlarımıza, tarım alanlarımıza, doğal hayata sahip çıkan İkizköz halkının direnişi hepimizin direnişidir. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak tüm İkizköylülere bir kez daha teşekkür ediyorum. Verdikleri onurlu mücadelenin her anında onlarla birlikte olduklarımızı bilmelerini istiyorum."