1 Ağustos'tan itibaren dumansız hava sahası ilan edilen ve çevresinde sigara içilmesinin dahi yasak olduğu göl kıyısında nargile içip çamur banyosu yaptılar.

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, bayramda yoğun ilgi gördü. Halk plajına gelen ziyaretçiler suya girip, çamur banyosu yaptı. Yasağa aldırış etmeyen bazı ziyaretçiler ise sahilde nargile yaktı. 

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki eşsiz güzellikteki Salda Gölü, Kurban Bayramı tatilinde de ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Yüzlerce kişi Salda Gölü'nü görmeye geldi. Göle girişin serbest olduğu bölgelerden halk plajında yoğun kalabalık dolayısıyla adım atacak yer kalmadı. Plaja gelenler göle girip, yüzdü.

Geçen yıl 15 Ekim'de girişin yasaklandığı Beyaz Adalar kısmına gelen ziyaretçiler ise otomobillerini sahile yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta oluşturulan otoparka bırakarak elektrikli trenler ve golf arabaları ile sahili gezdi.

YASAĞA RAĞMEN HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl 1 Ağustos'tan itibaren dumansız hava sahası ilan edilen ve çevresinde sigara içilmesinin yasaklandığı Salda Gölü halk plajı sahiline bir ziyaretçi nargilesiyle gelirken, bir ziyaretçinin ise yasak olmasına rağmen halk plajı sahilinde çukur açıp, çamur banyosu yaptığı görüldü.