Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "THK'yi aradım, yangın uçağı kiralamak istediğimizi söyledim. Bir tek yetkili bulamadım" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, telefonla bağlandığı canlı yayında "Türk Hava Kurumu'nu aradım, görüşecek bir yetkili bulamadım" dedi.

Gürün, Muğla'da hiçbir yere uçakla müdahale edilmediğini söyleyerek şunu aktardı:

"THK'yi aradım, yangın uçağı kiralamak istediğimizi söyledim. Oradaki arkadaş '15.30'dan sonra kimse kalmıyor. Yarın sabah arayın' dedi." 

Gürün, “O kadar kötü şeyler oluyor ki her yerde yangın haberleri almaya başladık. Üç helikopter görevlendirildi. Hava kararınca görevlerini yapamaz hale geldiler ama onlar yeterli değil. Yangın uçaklarının çok daha etkili olduğunu biliyoruz. Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu yangınların hepsi orman içi yangını, hava karardığında yukarıdan orman yangınına müdahale etkili olmuyor.” dedi. 

Gürün, sabotaj şüphelerinin ise, yangının birçok noktada başlaması sebebiyle bilgiye dayalı olmasa da şüphelere sebep olduğunu söyledi. Gürün, "bu kadar arka arkaya her yerde yangın çıkması şüphelere sebep oluyor" dedi.

YANAN  YERLERE OTEL

Gürün, daha önce yanan bir alana asla otel yapılmayacağını söyleyerek tepki gösteren dönemin Turizm Bakanının, aynı zamanda otel iznini veren kişi olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı. Gürün, o izni veren eski Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı 'Sonradan görüşleri değişen biri' diye tarif etti.