Türkiye Komünist Partisi (TKP) Çanakkale İl Örgütü Gökçeada Yıldız Koyu'nun imar değişikliğiyle ranta açılmasına karşı tüm Çanakkale halkını direnmeye çağırdı.

2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ‘konut gelişim bölgesi’ ilan edilen Gökçeada Yıldız Koyu'nun Gökçeada Belediye Meclisi’nde kabul edilen imar planı değişikliğiyle yapılaşmaya açıldığını hatırlatan TKP Çanakkale İl Örgütü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"34 tür süngerin, 144 tür balığın, onlarca tür deniz bitkisinin, tehlike altında olan Akdeniz foklarıyla caretta carettaların yaşadığı, Türkiye’nin tek su Su Altı Deniz Parkı olan, 1999 yılında Deniz Koruma Alanı ilan edilmesiyle birlikte İzinsiz dalışın ve amatör balıkçılığın dahi yasaklandığı, ikince derece arkeolojik sit alanı olan Yıldız Koyu alınan bu kararla birlikte şantiye haline gelecek.

Hedef 'turizmin kalkınmasıymış!... Adamızda da İYİ Partili belediyeyle kendini gösteriyor. 

'RANTTAN BESLENENLERİ DURDURACAK HALKIN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ'

Görüyoruz ki ister sit alanı olsun, ister koruma bölgesi ilan edilsin; hiçbir karar artık bu saldırganlığın karşısında kıyılarımızı, ormanlarımızı korumaya yetmiyor.

 İYİP'iyle ve her birinin etrafına kümelenmiş patronlarıyla ranttan beslenenleri durduracak; doğayı, tarihi ve kültürel mirasımızı koruyabilecek tek kuvvet sadece halkın örgütlü gücüdür.    

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale Örgütü olarak Gökçeada’daki bu yağma hazırlığının karşısında olacağımızı ilan ediyor ve tüm Çanakkale halkını Kaz Dağları’ndan Assos’a, Assos’tan Gökçeada’ya uzanan bu saldırılara karşı direnmeye çağırıyoruz.

Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez!