Cengiz İnşaat, İkizdere ilçesi sınırları içinde yer alan İşkencedere Vadisi'ne iş makineleri ile girdi. Sokağa çıkma yasağı sebebiyle bölge sakinlerinin evlerinde olduğu saatlerde yapılan çalışma sosyal medyada eleştirildi.

AKP döneminde aldığı kamu ihaleleriyle dünyada ilk 10 şirket arasında yer alan Cengiz İnşaat, Rize İyidere Lojistik Limanı inşaatında kullanılmak için İkizdere ilçesinde İskencedere Vadisi’ne taş ocağı açmak istiyor.

İş makineleri dün bölgeye girmek istemiş, ancak bölge sakinlerinin protesto eylemi üzerine çalışmalar durmuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI FIRSAT BİLDİ
Cengiz İnşaat sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek bugün iş makinelerini jandarma eşliğinde bölgeye sevk etti. Sokağa çıkma yasağı olduğu için köylüler bölgeye gidemiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Şirket ‘acele edin’ diyor, kolluk gücü de korumalık yapıyor! İzin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

'CEZAYI GÖZE ALARAK GELDİK'
Bölgede ikamet edenler jandarma eşliğinde gerçekleştirilen çalışmaya engel olmak istedi. Sokağa yasağına rağmen kazı çalışmasına engel olmak isteyen onlarca kişi, “Cezayı göze alarak geldik, siz gitmedikçe biz de gitmeyeceğiz.” dedi.

 “Belki de tutuklarsınız bizi onu da bilmiyoruz. İsterseniz alın bizi. Falakaya da yatırabilirsiniz. Ferman padişahınsa dağlar bizimdir.” ifadelerini kullandı.

Alkışlar eşliğinde slogan atan kadınlar da “Köylüyüz, haklıyız, kazanacağız.” dedi.