Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı bölge halkının direnişi 21 Nisan’dan bu yana sürüyor. Yaşam alanlarını ve doğasını korumak için her gün vadiye gelen köylülere saldırılar devam ediyor. Bu sabah iki kişi gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerde yine vadiye gelen köylüler, İşkencedere’de taş ocağı için açılan yol güzergahında bulunan ağaçların kesildiğini gördü. Kesime engel olmak isteyenlerden alana ulaşabilenler ağaçlara çıkarak onları korumaya çalışıyor.

Sendika.org'un haberine göre; Bu sırada alanda bulunan iki kişi, Ömer Tuncer ve Yüksel Fazlıoğlu jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kesimi durdurmak için ağaca çıkan Ali Akyıldız, “Biz varken ağaçları kesmiyorlar, biz yokken ağaçları kesip dere yatağına atıyorlar sonra da kimse görmesin diye oradan alıp başka yere götürüyorlar. Bizde geldik bunu durdurmak için ağaçlara çıktık, aşağıda beni bekleyen iki arkadaşımız bu sırada jandarma tarafından gözaltına alındı. Beni de indirmek istiyor jandarma ama ben inmeyeceğim. Avukatım gelene kadar buradayım bekleyeceğim” dedi.