Çevrecilerin ve bölge halkının tepkisine yol açan gelişme üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yeniden Elbistan'a giderek bir konuşma yaptı.

Uzun zamandır bu konu nedeniyle tehditler aldığını aktaran Öztunç, "Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur, bir tek Türkiye'de Elbistan'da, Afşin'de simsiyah kar var. Sebebi bu santralin filtresiz olması" dedi.

Uzun zamandır bu santralin kapatılması için çalışan tek Kahramanmaraş Milletvekili olduğunu belirten Öztunç sözlerini şöyle sürdürdü.

"En son Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir yasa geldi. Yasaya göre bu santral filtresiz çalışsın diye oylandı. Etmeyin dedik, çıktım anlattım; burada yaşayan 250 bin-300 bin insan var yazıktır dedim ama oylamaya gittik Kahramanmaraş Milletvekillerinden bir tek ben ret oyu verdim, hepsi kabul oyu verdi. Aradan bir süre geçti, mücadeleyi sürdürdük, büyüttük, daha çok konuştuk, ekranlara çıktım anlattıkça anlattım. Sayın Cumhurbaşkanı bir gün dedi ki; ya bu adam haklı veto ediyorum. Veto ettikten 5 dakika sonra baktım ki o kabul oyu veren Kahramanmaraş Milletvekilleri, eline telefonu almış Twitter'dan yazıyorlar 'ne güzel yaptın cumhurbaşkanım, helal olsun böyle olmalıydı' diye. Madem olması gereken buydu neden kabul oyu verdin kardeşim sen? Hemen döndüler, hemen.”

Fabrikanın kendisi ve diğer milletvekillerini davet ederek bir yer gösterdiklerini ve bunu filtre olduğunu belirttiklerini aktaran Ali Öztunç kendisinin bu gösterilenin filtre olmadığını belirtmesine karşın hükümetin kabul ettiğini ifade etti. 

"Enerji üretilsin, enerji üretimine karşı değilim. Bir gerçek var; enerji üretesin diye Afşin-Elbistan Termik Santrali'ni sana verdik, al burayı yılda 300-350 milyon daha fazla para kazan ama bir kısmıyla da bir defaya mahsus filtre tak denilse yapılmaz mı, yapılır kar çünkü. Maalesef bunu anlatamadık" diyen CHP'li Öztunç santrali işleten Çelikler Holding'e hükümetin bir buçuk milyar TL teşfik verdiğini, vatandaşa ise askıda ekmek projesi ile geldiğini belirtti.

Öztunç gerekmesi halinde santralin önüne on binleri yığacağını da söyledi;

Bugün biz burada 8-10 kişi açıklama yapacaktık, sizler gelmişsiniz ama sanmasınlar ki bu kadar; eğer gerekirse 10 binleri o santralin önüne yığarım. Onlar bu santrali filtresiz çalıştırmamaya devam ederlerse, bu havayı, bu toprakları kirletmeye devam ederlerse binleri oraya yığarım ve başka açıklamalar da yaparım.

Kendisine yönelik tehditlere de değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Allah'ın verdiği canı yalnız Allah alır" dedi.