Bakırköy Belediyesi, mahkeme kararlarına rağmen yıkımı başlatmadı. Durumun sürmesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi. 

Hayat Residence C Blok’una verilen yıkım kararı  ile  Ataköy 5. Kısım’da bulunan Şirnaz Restaurant’ın da işgal ettiği yeşil alanın boşaltılmasına ilişkin karar ortada dururken Bakırköy Belediyesi’nin mahkeme kararlarını uygulamaması "Arada başka ilişkiler mi var?" sorularına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Sedat Peker. Kerimoğlu’nun görevi devir aldığı yıl inşaatını mühürlediği, sonra da kendi mührüne itiraz ettiği Hayat Residence C Blok üzerinden, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya “Bu kuzu gruptakileri nasıl korkuttun çöktün mallarına” diyerek seslenmişti. Kerimoğlu’nun önce mühürlediği Hayat Residence C Blok’la ilgili kendi mührüne kendisinin itiraz etmesi, kamuoyunda farklı iddiaları da gündeme getirmişti.

Hayat Residence C Blok’un yapımına başlandığı ilk günden beri hukuk mücadelesi veren Ataköy 2. Kısım sakini Kemalettin Doğan, Bakırköy Belediyesi’ne mühür bozmaktan, Hayat Residence’ın sahibi, Tavros İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Celaloğulları’na resmi belgede yalancılık yapmaktan, İmar ve Şehircilik Müdürü Paşa Sarıbaş hakkında da görevini ihmalden dolayı suç duyurusunda bulunmuştu. Tavros İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Celaloğulları, 5 ay karşılığı adli para cezasına çarptırılmış, Bakırköy Belediyesi ve İmar ve Şehircilik Müdürü Paşa Sarıbaş hakkında ise herhangi bir işlem yapılmamıştı.

Ataköy sakini Makina Mühendisi Kemalettin Doğan, mahkeme kararlarının uygulanmaması üzerine, işlem yapmayan Bakırköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nü önce ilçenin mülki amiri olarak Bakırköy Kaymakamlığı’na şikayet edeceğini, ardından da TCK’nın 257.maddesi 1. Fıkrası gereğince ‘Görevi kötüye kullanma’ suçu ile 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını ilgili kişilere dilekçe ile bildirdi.

Yurthaberaajnsı