Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi’ne Koru’nun ekolojik yapısının bozulacağı gerekçesiyle direniş sürerken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in talimatıyla bugün sabah sekizde polis eşliğinde gelen belediye ekipleri otsu bitkileri kesti. Belediye ekipleri kesimin sebebinin, yangın önlemi olduğunu söyledi. Yurttaşlar bitkilerin kontrolsüzce kesilmesine engel olmaya çalışırken “Biz çocuklarımıza yeşil bir gelecek bırakacağız ya siz?” diye seslendi.

"DERTLERİ YANGIN DEĞİL"
Sendika.org
'un haberine göre, Belediye’nin bu saldırısının ardından Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri belediye önüne bir çağrı yaptı. “Dertlerinin yangın olmadığını biliyoruz. Yangınları durdurmadıkları gibi Akbelen’de, İkizdere’de ve bugün Validebağ’da güçlerini ormanları değil şirketleri korumak için kullandıklarını biliyoruz” denilerek yapılan çağrı sonrasında 17.00’de Üsküdar Belediyesi önünde toplanıldı.

GERÇEK ÖNLEMLER SIRALANDI
Korudaki otsu bitkilerin kesim seslerinin kaydı belediye önünde dinletilirken bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Işın Erman okudu. Açıklamada Üsküdar Belediyesi’nin verilen mahkeme kararlarını ve kendi verdiği sözleri hiçe sayarak yangın bahanesiyle Koru’ya girdiği belirtildi. Yapılan çalışmanın yangın riskini azaltmadığının ifade edildiği açıklamada yangınlar için alınması gereken “gerçek” önlemler sıralandı.

Açıklamanın son bölmünde ise şunlar söylendi:

Yangın olmayan Akbelen Ormanı’nda yangın bahanesiyle nasıl ağaç kesiliyorsa, bugün Validebağ Korusu’nda da aynı bahaneyle ot biçilmektedir. Bunun bir sonraki adımı yangın çıkmasın diye tüm ormanları ve yeşil alanları kesip yok etmek midir?

Bugün öldürdüğünüz kirpilerin, yuvalarından ettiğiniz için kaçışan çekirgelerin hatta burada size karşı çıkan bunca insanın yaşam hakkına saygı duymuyorsunuz ama hak verilmez alınır. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz, yaşam alanımızı savunmaya devam edeceğiz.

Tekrar ediyoruz, bu yaptığınız suçtur, hukuksuzdur, derhal bu keyfî uygulamayı durdurun, aslî görevlerinizi yapın.

Validebağ Korusu, otsu bitkileri, ağaçları, çalıları, yaban hayatı, deresi ve tüm canlılarıyla ekolojik bir bütündür, bu ekosisteme zarar verecek, Koru’yu koru olmaktan çıkaracak her adımınızda karşınızda olmaya devam edeceğiz.

Açıklama, yarın sabah 8’de herkesin yeniden Validebağ Korusu’na çağırılmasıyla sonlandırıldı.