Milas’a bağlı İkizköy Mahallesi'nde bulunan Akbelen Ormanı'nda yurttaşların itirazlarına rağmen kesim başladı. Yaşam savunucuları, sanal medya hesaplarından destek çağrısında bulundu.

Muğla’nın Milas ilçesine Bağlı Akbelen Ormanı'nda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayıyla 740 dönüm ormanda YK Enerji A.Ş,'ye “maden açık işletme” izni verilmesine karşı yurttaşlar uzun süredir ağaçların kesilememesi için nöbet eylemi gerçekleştiriyordu. Bu sabah itibari ile Jandarma eşliğinde orman kesim memurları tarafından kesim işlemine başladığı belirtildi. 

Yurttaşlar, sanal medya hesaplarından “Kesim için Akbelen Ormanı'na girmiş durumdalar acil desteğinize ihtiyaç var” şeklinde paylaşımda bulundu.

Daha önce Karadam ve Karacahisar mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) tarafından savcılığa dilekçe sunularak orman kesimi ile ilgili idari prosedürün devam ettirilmesinin TCK 305. maddesi "Temel Milli Yararlara Karşı Faaliyette Bulunmak Üzere Yarar Sağlama" TCK 257. maddesi “Görevi Kötüye Kullanma” ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu’na muhalefet suçlamaları ile Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında kamu davası açılması talep edilmişti. Orman Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları hakkında da Milas Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu. İki gün önce de kesim işlemine gelecekleri duyumu ile nöbet eylemi gerçekleşmişti.