Muğla Milas’taki yangın sürerken Akbelen Ormanı’nda “yangın önleme” bahanesiyle tam 100 ağaç kesildi. Şimdide jandarma nöbet tutan köylülere, alanın ‘afet bölgesi’ ilan edildiği ve alandan acil çıkmalarını söyledi. Köylüler alandan çıkmayacaklarını ve ormanlarını koruyacaklarını belirttiler.

'GELEBİLEN HERKESİ ALANA BEKLİYORUZ'
İlçe Jandarma'nın yazılı bir belge olmadan şahıs arazisinden yurttaşları çıkarmak istediği belirtiliyor. İkizköy Direnişi’nin oluşturduğu komiteden yapılan çağrıda "gelebilen herkesi alana bekliyoruz" denildi. 

İlçede Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji” isimli firma tarafından Işıkdere bölgesinde bölgesine gönderilen kesim işçileri, yaklaşık 100 ağacı kesti. İkizköylüler, şirketin araçlarının geçişini engellemek ve kesimi durdurmak için oturma eylemi gerçekleştirdi.

DİRENİŞ KOMİTESİNİN AÇIKLAMASI:
"Milas İlçe Jandarma komutanı ve Milas'ın afetten sorumlu ek olarak atanmış kaymakamı burdaydı. Bize Muğla Valiliği'nin ormanlara giriş yasağıyla ilgili kararını söyleyerek alanı boşaltmamızı istediler. Biz boşaltmayacağımızı her ne talimata dayanarak bizi buradan dışarı çıkarmak istiyorlarsa, bu talimatı yazılı olarak göndermelerini istedik. Avukatımıza vereceğiz, gerekli idari itirazları yapacak, burası şahıs arazisi ormanda değiliz. Kaldığımız şahsın da yazılı onayı var burada kalmamız için. Jandarmalar ayrılmıyor. Burada şu an 20-25 kişi civarındayız. Burada olmamızın bütün hukuki koşulları var buna rağmen alnı boşaltmaya çalışıyorlar. Gelebilen bütün dostları alana bekliyoruz."