İşte çaylı dondurma tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı çay yaprakları veya 3 adet çay poşeti
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Süt ve kremayı bir tencereye koyun, orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, ancak kaynatmayın.

  2. Çay yapraklarını veya çay poşetlerini süt ve kremaya ekleyin. Çayın aromasının sıvıya geçmesi için 10-15 dakika demlemeye bırakın.

  3. Şeker ve vanilini ekleyin, karıştırarak eritin.

  4. Yumurta sarılarını bir kaseye alın. Kaynar süt karışımını, sürekli karıştırarak yavaşça yumurta sarılarına ekleyin. Bu işlemi dikkatlice yapın ki yumurtalar pıhtılaşmasın.

  5. Karışımı tekrar tencereye aktarın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Karışımın kıvam alması genellikle 10-15 dakika sürer.

  6. Pişirilen karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında birkaç saat kadar dinlendirin.

  7. Soğuyan karışımı dondurma makinesine aktarın ve dondurma kıvamına gelene kadar makineyi çalıştırın.

  8. Hazırlanan çaylı dondurmayı bir kaba alın, streç film ile kaplayarak dondurucuda birkaç saat kadar tamamen donmasını bekleyin.

Editör: Berkay Akıncı