Canan Karatay, özellikle hastanelerin diyetisyenlerinin, diyabet hastalarına her öğün ekmek yemelisiniz önerisini, “Biz karbonditratı özellikle ekmekten almanızı istiyoruz. Her öğün 4 dilim ekmek yiyin önerisini” hatalı buluyor.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın ekmek yerine Maraş cevizi tüketilmesi önerisi yapıyor.

EKMEK YERİNE CEVİZLE KORUYUCU HEKİMLİK
“Ceviz, fındık, gibi kuruyemişler, bol miktarda sağlıklı yağ içerir. Bu sağlıklı yağlar, karbonhidrata kıyasla insülin seviyesini fazla yükseltmez, aniden bastıran açlık krizleri de önlenmiş olur.”

Karatay, kilo verip, vücut yağlarından kurtulmak isteyenlere, kalp hastalarına, tansiyon ve felç hastalarına ekmek yemeyi bırakmalarını öneriyor.

ARAŞTIRMALAR CEVİZ ÖNERİSİNİ HAKLI ÇIKARDI
İngiltere'de yapılan araştırmada ceviz tüketmenin faydaları şöyle sıralandı:

1. Ceviz, kalp sağlığını omega-3 yağ asitleri ile korurken, kan basıncını düşürür ve kolesterol seviyesini azaltır.

2. Ceviz, beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olan antioksidanlar ve folik asit açısından da zengindir. Bu nedenle, düzenli olarak ceviz tüketmek, hafıza ve bilişsel işlevlerin korunmasına yardımcı olur.