Türkiye’yi işgal eden ve yöneten Halidi tarikatının Menzil kolundan bir sözde imam, televizyonda şöyle diyor: “Deprem Manisa’yı vuracaktı; Gavs hazretleri emretti; deprem doğuya gitti.

Gavs, dediği tarikatın şeyhi. Peygamberi bırakın Allah’ın özellikleri yüklenmiş bu sözde şeyhe.

Şimdi o tarikat propagandacısına soralım: Sizin Gavs, depreme bile emrediyor da mini minnacık bir virüse hükmedemiyor mu? Allah’ın evi caminizi niye kapattınız? O keramet sahibi(!) Gavs hazretlerinin duası, sizleri bu tehlikeden kurtarmaya yetmiyor mu?

Elbette yetmiyor.

Bu yüzden de hayatları boyunca alkol düşmanlığı yapan sözde şeyhler, mollalar, müritler ceplerinde kolonya şişeleri ile dolaşıyorlar.

Kolonya demek, alkol demek… Hem de rakının iki katı, şarabın 5-6 katı alkol…

Ne yapsın din adamları? Gördüler ki dua okumak bir işe yaramıyor…

On binlerce papazın duası… On binlerce imamın duası ve binlerce hahamın duası 1 litre alkol kadar etkili değil… Sarıldılar kolonyaya, yani alkole…

İnsanlığı bu öldürücü virüse karşı en fazla alkol korudu…

Allah büyüktür…

Bunu alkol üstünden göstererek yobazlara büyük bir ders verdi.

Alkol hakkında atıp tutanlar neredeyse alkol banyosu yapacaklar… Ellerine-kollarına sürdükleri kolonyalar deriden kanlarına karışıyor, kimisi bu yüzden yarı sarhoş dolaşıyor.

Artık kiliselerdeki papazlar, camilerdeki imamlar, havralardaki hahamlar öyle atıp tutamayacaklar. Kendilerini ve üstlerini Allahlaştırmaya kalkışamayacaklar. Dinin insanın iç dünyası ile ilgili manevi bir olgu olduğunu kabul edecekler.

Korona salgını işte bu etkisi ile aslında dini, din tüccarlarının elinden aldı.

İnancı siyasallaştıranlar; Allah’ın gücünü temsil ettiğini iddia edenler, her şeyi dinsel kurallar ile çözeceğini iddia edenler; insanlığın geleceğini şeriat kurallarına göre şekillendirmeye kalkışanlar Corona duvarına çarpmıştır.

Artık herkes görmüştür ki dinin yeri ayrıdır, aklın ve bilimin yeri ayrı…

Dini; aklın ve bilimin önüne geçirerek toplumu koyun gibi gütmeye çabalayanlar Corono’ya yakalanmıştır. İyileşmeleri de mümkün olmayacaktır.

PAZARTESİ HALK TV’DEYİM
Değerli okurlarım! Pazartesi günü saat 11.00’de Halk TV’de, Ayşenur Arslan’ın konuğu olacağım.

Türkiye’yi sömüren AKP destekli tarikatları; Filistin’i Yahudilere satan çapkın Padişah 2. Abdülhamit’i ve AKP’lilerin “kadın”dan ne anladığını tartışacağız.

Belgeye ve bilgiye dayalı açıklamalarımızı kaçırmayın derim.