Ballı Hardallı Patlamış Mısır Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı mısır taneleri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı dijon hardal
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay bardağı tuzlu kavrulmuş fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.

  2. Tencerenin içine mısır tanelerini ekleyin. Kapaklı bir şekilde ara sıra karıştırarak mısırların patlamasını bekleyin.

  3. Mısırlar patlamaya başladığında ocaktan alın ve bir kenara alın.

  4. Ayrı bir küçük bir kasede balı ve dijon hardalı iyice karıştırın.

  5. Patlamış mısırı bir servis kabına alın.

  6. Hazırladığınız ballı hardal karışımını patlamış mısırın üzerine gezdirin ve nazikçe karıştırarak her yerine iyice yayılmasını sağlayın.

  7. İsteğe bağlı olarak tuzlu kavrulmuş fındıkları ekleyin ve hafifçe karıştırın.

  8. Sıcak servis yapın ve film izlerken, arkadaşlarınızla veya aile ile keyifle tüketin.