Sevgili okuyucularim ve pek kıymetli takipçilerim... Azerbaycan'ın bağımsızlık gününü en derin duygularımla kutluyorum ve Azerbaycan'ın bağımsızlığı için yıllarca mücadele eden Azerbaycan halkını en içten duygularımla tebrik ediyorum.

Görüyoruz ki Türki cumhuriyetlerin en büyük sıkıntılarından biri dünyaya kendilerine iyi anlatamamak. Sıkıntının ne olduğu belli ancak görüyoruz ki Azerbaycan'ın yanında yalnızca İsrail ve Türkiye var. Bunların dışında görüldüğü üzere Amerika, Rusya ve Fransa hep ikili oyunların içindeler. Burada söyleyeceğim pek bir şey yok. Ermenistan'a destek verip vermemeleri çok önemli değil ancak Azerbaycan'ı mağdur etmek de niye. Herkesi arkadan dolanarak mağdur etmeye devam etmeleri Azerbaycan'ın nasıl bir durumda olduğunu göstermektedir. Yıllardır süregelen bu coğrafyadaki sıkıntılar da yalnızca İsrail, Türkiye ve Azarbeycan'a Türkiye'de tüm Müslüman kardeşlerine el uzatmıştır. Avrupa her zaman kendi çıkarları, Rusya her zaman kendi çıkarları ve Amerika'da her zaman kendi çıkarları için hareket etmektedir. Bu zor süreçte Türkiye'ye yapıldığı gibi gerek Meis adasında ve gerekse Sinop'ta Rusya'dan alınarak denen S-400'lerle alakalı sıkıntıları hep birlikte gördük.

Avrupa, Amerika ve Rusya hep Türkiye üzerindeki baskıyı politika haline getirmiştir ve herbiri çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir. Silah satarak da kendi kasalarını doldurmaktadırlar. Dahası aynı şeyi Azerbaycan için de yapıyorlar, zaman zaman bunu İsrail için de. Ama görüyoruz ki hem İsrail hem Türkiye dostlarına yakın davranıyor. Yakın geçmişte de görmüş olduğunuz gibi Amerika'daki Ermeni olaylarını soykırım olarak kabul ettirmek istemişler ancak Yahudi lobisi defalarca tasşarıyı rafa kaldırtmıştı ve Türkiye'nin yanında olmuştu.

Bundan sonraki süreçte yine göreceğiz maalesef. Rusya ve Avrupa her zamanki gibi bir oyunun içinde. Neden her fırsatta bu yönde Türk boylarını sıkıştırmak istiyorlar... Ümit ediyorum ki en kısa zaman içinde hem Türkiye hem de Azerbaycan daha refah ve müreffeh bir dünyaya kavuşacaktır .

Sizleri sevgiyle selamlıyorum, sağlıcakla kalın.