Malzemeler:

  • 4 dilim tam buğday ekmeği veya beyaz ekmek
  • 8 dilim dana jambon veya hindi jambon
  • 4 dilim cheddar peyniri
  • 2 büyük yumurta
  • 1/4 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. İlk adım olarak, iki dilim ekmeği bir yüzeyde düz bir şekilde yerleştirin. Üzerine bir dilim jambon ve cheddar peyniri koyun. Ardından diğer iki dilim ekmeği ekleyin.

  2. Yumurtaları bir kaseye kırın ve içine süt, tuz ve karabiber ekleyin. İyi bir şekilde çırpın.

  3. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. Ekmekli tostu bu karışıma batırın, her iki tarafını da iyice kaplayın.

  4. Tavaya ekmeği yerleştirin ve alt tarafı altın rengi olana kadar pişirin (yaklaşık 2-3 dakika).

  5. Tostun diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde pişirin.

  6. Tostlar altın rengi olup peynir eriyene kadar tavada tutun.